hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 大家拍拖幾耐先會見對方家長?
開啟左側

大家拍拖幾耐先會見對方家長?

guia 發表於 2005-9-7 09:04 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

大家拍拖幾耐先會見對方家長?
我拍過2次拖
第一次拍拖, 因要送前女友放工回家所以見到佢媽媽, 時間太約是半個月
現在女友是要送放工食飯, 但咁岩撞倒佢媽媽, 時間太約又是半個月,
不過這次事出突然, 完全冇預計的

至於
前女友要到拍拖逾半年有多才與我父母食飯見面
現在女友則拍拖半個月因要上我家整手提入歌所以與我父母見面
307 發表於 2005-9-7 09:15 | 顯示全部樓層
拍過兩次拖...
第一次太短,
剛過去的過一年。

第一次見家長係上年呢d時間,
係因為佢整親之後,
咁我同佢去睇跌打,
之後就見到佢父母。

佢見我屋企的第一次應該係半年左右,
都係上來食飯的。
只罵不建議=不負責任
transbus 發表於 2005-9-7 11:21 | 顯示全部樓層
其實幾時見唔係咩問題,
反正如果兩個人感情好,
幾時俾屋企見都係一樣~
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
307 發表於 2005-9-7 11:44 | 顯示全部樓層

[ref=362833]transbus[/ref]  在 7.9.2005 11:21 發表:
其實幾時見唔係咩問題,
反正如果兩個人感情好,
幾時俾屋企見都係一樣~

我都知中間的事...

但係好多時人係想肯定一點的時候先再講出來的嘛...
只罵不建議=不負責任
hsu 發表於 2005-9-7 12:17 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
8888888888 發表於 2005-9-7 14:13 | 顯示全部樓層
[ref=362857]hsu[/ref]  在 2005-9-7 12:17 PM 發表:

冇錯呀~一陣見完冇幾耐就咻一聲拜拜
咁就真係…#:`(

我咪就係咯...
佢見左我阿媽之後, 我地愈黎愈多問題出現
而家我選擇同我果個暫時分開.

唉, 而家只感覺前路茫茫...
冇野可以做得到
又唔應該怪我阿媽從旁干涉...
[url]www.xanga.com/mikeydotnet[/url]
Andy_Chan 發表於 2005-9-7 14:23 | 顯示全部樓層

我和現時的女朋友..............
未拍拖之前, 要求我先去她屋企和她家人見面(晚餐)後, 見到我表現咁好, 最後都接受了我.......

之後拍拖大約一個星期, 就帶她去我屋企.......
307 發表於 2005-9-7 14:29 | 顯示全部樓層
hsu兄,咪咁嚇呀燦兄先得ga...

至於Mikey兄當時的case,
我諗個問題又未必源於佢見完家長的事。

似乎Mikey兄有話想說下去....#;)
只罵不建議=不負責任
8888888888 發表於 2005-9-7 14:52 | 顯示全部樓層
[ref=362925]307[/ref]  在 2005-9-7 02:29 PM 發表:

hsu兄,咪咁嚇呀燦兄先得ga...

至於Mikey兄當時的case,
我諗個問題又未必源於佢見完家長的事。

似乎Mikey兄有話想說下去....#;)

算喇Jason,
最主要都係我自己唔好,
冇意怪責任何人.

至於源頭, 並唔係發生係呢件事身上

說下去, 我再冇興趣,
唔想「越(被)問愈傷心」
影響更多自己o既生活
同埋對將來o既打算
[url]www.xanga.com/mikeydotnet[/url]
湯美 發表於 2005-9-7 14:56 | 顯示全部樓層

記得開始拍拖大約一個月後佢就上我屋企拜年同食飯,
可能係第一次正式見面吧,所以食飯其間大家都好拘謹,
另一次就係二月尾,一齊食完飯就去機場送我機。

第一次見佢屋企人就應該係幫佢爸爸個曲藝社影相,
之後就上佢屋企拜年,離開香港之前都有見過幾次。