hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 我的事又回來了...
開啟左側

我的事又回來了...

樓主| 307 發表於 2005-9-11 00:48 | 顯示全部樓層

[ref=365391]Ketsu[/ref]  在 10.9.2005 21:10 發表:
不過我覺得如果你對ex仲係餘情未了既
你而家可以做既唔係響度等佢r
而係去追番佢r
或者好似係急左d
但總好過呆等一個若有若無既機會

我對佢的感覺很複雜。
始終深愛過佢,
但係呢件事上邊佢又係太搖不定,
本來都還覺得好一點,
但現在又覺得信心真的弱了。

就算真係定下來,
我都唔會選擇追佢。
始終大家都需要多一點時間,
我唔想用復合的身份,
反而係希望可以用一個全新的人回來,
變得更好的才一起。
只罵不建議=不負責任
 樓主| 307 發表於 2005-9-11 00:51 | 顯示全部樓層
[ref=365241]poonkh[/ref]  在 10.9.2005 17:28 發表:
我地0既故事有0的似... 不過我諗我果個再慘情0的~~
意見真係無,大家都係差不多0既境況,差不多0既諗法...
只可以話... 完全明白, 如果我0係香港一定會約你出黎飲下悶酒...

我諗飲酒就真係唔可以太多次喇...
因為呢排都飲多左一點,
同埋開左學之後,
真係無咁多時間...

不過,
我明白你的意思,
係淪落人互助。
只罵不建議=不負責任
hsu 發表於 2005-9-11 10:24 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
 樓主| 307 發表於 2005-9-11 10:29 | 顯示全部樓層

咁佢都講到明話如果咁樣一齊的,
對大家都未必有好處....

現在來說,
我暫時就唔打算有咩行動喇...
睇下朋友呢段日子係點樣啦...
同埋我亦都好想從旁去睇下到底佢呢件事處理成點樣。

拖拖拉拉的,
咁我諗都無謂整多一次啦...

唔拖拖拉拉的,
或許我都會考慮一下的。

多謝hsu兄的意見。
只罵不建議=不負責任
hsu 發表於 2005-9-11 10:36 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
 樓主| 307 發表於 2005-9-11 10:42 | 顯示全部樓層
[ref=365833]hsu[/ref]  在 11.9.2005 10:36 發表:
唔…如果佢都識得
目前情況係埋一齊既都未必有好處既
證明佢都識得諗
識得由你角度去諗
唔會話一時之氣同你係番埋一齊

真係學你話齋︰
唔好有咩任何行動住咯
或者你可以從旁不但去睇件事發展成點
你都可以幫助一下佢去解決下呢件事
(不過~如果咁做會唔會又引起不必要誤會呢?~_~)

咁都算係的...
但係我諗大家都要時間去弄清一些事啦...

至於我自己可以點做...
幫助一下,俾意見果d,
你都見到我有提過有做ga lah...
咁唯有好似出disclaimer咁樣,
要不厭其煩講多幾次啦...
同埋講真句,
幫佢解決到件事都唔代表我的地位/分數會加,
而且琴晚先俾倫兄提左一提,
都幫到唔少的。

不寄望應該係我依家會做的事,
之後得出來的結果如何,
都可以是一種驚喜來的。
只罵不建議=不負責任
joeli16 發表於 2005-9-11 16:23 | 顯示全部樓層

Sorry that I have to type English.
Started moving out already...

Well,I really think that you should move on.
Sounds like she's already got over that feeling and moved on to a new life.
But Jason...I think you are still having feelings about her and the old times.
If you are remembering it as a sweet old story,it's fine.
But if you are hoping that there may be a chance that you and her will be together again,
it's really bad for you.
You know,the chance may or may never happen.Who knows?
Why would you waste your valueable time to wait for something that is not firmed to happen?
As ketsu said above,your ex told you that you should forget the feelings and have a new life.

And to be honest,you and her relationship as friends sounds better,
than the relationship when you guys were couple.
I feel like you got rid of something that troubled you before but not now.
 樓主| 307 發表於 2005-9-11 17:06 | 顯示全部樓層
Joe...

不介意我用中文回,
好等我的睇法亦可以讓其他板友明白嘛? #

其實現在的事到底會怎樣發展,
我真的沒有辦法告訴你知道。

當中的確有很多不確定,
而我自己亦不喜歡不確定的關係。
但我可以說,
不會只空等她,
尤其以我未來日子的忙碌,
根本不可能再去為這一件事愁下去。

要忘記對她的感覺,
其實早已經做到了。
我現在做的,
其實只是開多了一個option,
讓這一份埋藏起來的感覺有機會重新再來...

我對此沒有期望,
因為整件事的主導權不在我的手中,
只可說是讓兩個或許還對對方有感覺的人回來。
只罵不建議=不負責任
KY9143 發表於 2005-9-13 23:47 | 顯示全部樓層
或者咁講...
上面板友所講既順其自然真係冇錯...
而家只能夠做既,
就係睇下有乜野事可以令你同佢有相處既機會...
唔係要晌相處呢個咁短既時間入面得到D乜野結果...
至起碼既係...
你可以晌佢面前做到你想做既野出黎...

我唔知你同佢既過去係點...
但係如果你發覺有乜野係以前冇做過既...不妨做做...
再睇下佢既反應係點...
Beautiful Fighters
 樓主| 307 發表於 2005-9-13 23:54 | 顯示全部樓層

在最緊的觀察中,
得到出一些觀感,
而有這些感覺之後,
反而覺得有點舒一口氣...#;)
只罵不建議=不負責任