hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 偉大領導者曾慶紅說他留港時間太短
開啟左側

偉大領導者曾慶紅說他留港時間太短

la22 發表於 2005-9-13 07:50 | 顯示全部樓層

hsu 發表於 2005-9-13 08:43 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
 樓主| M 發表於 2005-9-13 16:05 | 顯示全部樓層
[ref=367604]hsu[/ref]  在 2005.9.13 08:43 發表:

去APM~對公眾既影響反而比去探訪老人家更大
去APM因人太多~結果周圍封
對副主席既危險更高
結果封鎖範圍就好大~
一陣又會有人話「駛唔駛封成咁?」
反而只去探老人家~係室內活動
危險性比較低
只去探老 ...

咁講真,去APM夠係室內活動囉!

論危險性,我諗班「泛」民主派議員去維園既危險性比
曾副主席去APM大好多,「泛」民主派議員被維園阿伯
襲擊已經唔係未試過架啦!

而且曾副主席去得寶花園家訪,搞到D人好難先返到屋企
,咁又唔算係擾民咩?

[ Last edited by M on 2005-9-13 at 16:22 ]
抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
ben2004 發表於 2005-9-13 21:13 | 顯示全部樓層

[ref=367516]Chairman[/ref]  在 2005-9-13 01:13 發表:

這些形容詞是他/她的個人行文風格,倒也不需深究.

呢位版友經常用1d不設實際o既文字離形容中共人仕
依家唔係話唔比, 但係都要諗下有冇咁o既需要
依家已經係21世紀, 唔玩阿如奉承, 咁樣做即係自己扼自己

難聽d講,
而起香港呢個咁有批判性思考o既地方, 竟然仲有1d不分對錯o既文章出現, 實在是災難

[ref=367588]M[/ref]  在 2005-9-13 06:26 發表:

原來班老人家響曾慶紅副主席眼中係如此重要,寧願唔抽
時間去商場接觸年青人都要探訪班老人家。

閣下講野有冇離譜d ??
香港有依家咁o既建設同成就, 全賴一班老人家
仲有, 閣下數十年 (有可能係十數年掛 ? )後亦都係老人家, 我唔相信閣下甘心比人話

如此說話小弟也是第一次聽見
現小弟懇請閣下收回呢番話

[ref=367783]M[/ref]  在 2005-9-13 16:05 發表:

咁講真,去APM夠係室內活動囉!

論危險性,我諗班「泛」民主派議員去維園既危險性比
曾副主席去APM大好多,「泛」民主派議員被維園阿伯
襲擊已經唔係未試過架啦!

,咁又唔算係擾民咩?

[ Last edited by M on 2005-9-13 at 16:22 ]

一個老人家屋企有幾多人 ?
一個APM商場又有幾多人 ?
兩者點可以混為一談 ?
唔去APM, 絕對唔係時間問題, 人地係有心去落區o既話, 留多一日香港又有乜所謂#;)

我就唔係幾明點解要拉埋維園離講, 好似同主題冇咩大關係, 不如我又拉埋搭AP行屯門公路去危險, 所以曾副主席就搭專車唔搭巴士 ?#;)

擾民 ....你唔係認為「有如父親一樣偉大的曾慶紅副主席」落到人地屋企係十分之大o既「光榮」, 做乜你又講埋呢d咁「大逆不道」o既野 ? 你係咪想轉軚 ?#???

小弟誠意希望閣下認真回答小弟的問題, 唔好再迴避
HY671 發表於 2005-9-13 21:35 | 顯示全部樓層
[ref=367783]M[/ref]  在 2005-9-13 04:05 PM 發表:

,咁又唔算係擾民咩?

標題就話留港時間太短,講講下又話去德寶花園就阻人返歸,
咁你係咪想曾副主席留多幾日之餘日日只係在酒店游水同等董
建華等高人去拜訪佢?到時你又會話領導人大鼻啦!

下次諗好晒d後著至出文啦!:mad:
永遠懷念MJ
Chairman 發表於 2005-9-13 23:04 | 顯示全部樓層
[ref=367588]M[/ref]  在 2005-9-13 06:26 發表:

原來班老人家響曾慶紅副主席眼中係如此重要,寧願唔抽
時間去商場接觸年青人都要探訪班老人家。

有什麼證據證明你以上的立論?

又,你未答我,在那裡見到曾副主席原本是要去APM的?
kenny_hou 發表於 2005-9-14 01:53 | 顯示全部樓層

小弟只係記得個句"香港好,國家好,國家好,香港更好"估唔到係
董伯伯落台之後,呢句"金句"仲有機會出場
只有傻大包先可以同小蛮永遠在一起
ccicoltd 發表於 2005-9-14 07:16 | 顯示全部樓層
[ref=368355]kenny_hou[/ref]  在 2005-9-14 01:53 發表:
小弟只係記得個句"香港好,國家好,國家好,香港更好"估唔到係
董伯伯落台之後,呢句"金句"仲有機會出場

這次有一點不同,「國家」跟「香港」的次序掉轉了,也許
部分人會有不同的解讀。
19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
lauthomas 發表於 2005-9-14 13:34 | 顯示全部樓層
本人十分歡迎各位站友
積極參與本主題的討論
但請各位站友貼文時
盡量使用較溫和及客觀的字眼
避免使用過份激烈的字詞
謝謝

板主
raylex 發表於 2005-9-14 13:53 | 顯示全部樓層

[ref=367516]Chairman[/ref]  在 2005-9-13 01:13 AM 發表:

這些形容詞是他/她的個人行文風格,倒也不需深究.

如果無人回佢d文,佢就唔會咁得戚系道講呢d野囉。

睇下佢系a9iii版d文,都已經無咩人采佢。