hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 重色輕友的指控
返回列表 發新帖
開啟左側

重色輕友的指控

CZ_6686 發表於 2005-10-28 19:46 | 顯示全部樓層

[ref=405390]guia[/ref]  在 2005-10-28 09:04 AM 發表:

形容女朋友 唔好條條聲咁難聽,
我最憎d人妒忌人地拍拖, 但唔諗下自己做乜吸引唔到女仔鍾意自己,
仲有拍得拖一定會有得必有失

唔好意思...
慣左...

我好認同你講既野,
妒忌有咩用?
與其妒忌不如檢討
做埋D令人討厭既野
係唔係講講下比你講到散左就好開心?
老友拍拖應該戥人高興

其實我都試過呢個情況,所以好明白ky兄既心情
HY671 發表於 2005-10-28 23:01 | 顯示全部樓層
路過搭咀

如果硬性規定一個禮拜要交一日出黎陪老友,咁我又覺得怪左d。

講真,重色輕友有乜問題?我同老婆係做人世,但係朋友同老婆唔係同
類,唔係可以咁樣黎比較。

以前我拍拖如有朋友話我重色輕友,我會答:係呀,咁又點呀?你唔想
我同我女友好些嗎?係咪散左你「照顧」我一世呀?——係就係掘左d,
但根本係好老死既唔應該會咋型。

諗下自己如果要同個老友既女伴爭人,唔會心寒咩?!
永遠懷念MJ
guia 發表於 2005-10-28 23:19 | 顯示全部樓層
[ref=406030]HY671[/ref]  在 28-10-2005 23:01 發表:

路過搭咀

如果硬性規定一個禮拜要交一日出黎陪老友,咁我又覺得怪左d。

講真,重色輕友有乜問題?我同老婆係做人世,但係朋友同老婆唔係同
類,唔係可以咁樣黎比較。

以前我拍拖如有朋友話我重色輕友, ...

所以我先叫KY 諗清楚 呢D朋友仲交唔交得過囉...
慶回歸.VA21 發表於 2005-10-29 21:26 | 顯示全部樓層

[ref=405538]guia[/ref]  在 2005-10-28 01:34 PM 發表:

我最反感 有D人將自己同自己女朋友性事同圍同人講,
大佬唔係個個都想聽, 你地D私事仲乜要同人分享呢?

講真如果唔係人地問先 / 有人講開 ..
我既做法都係唔會刻意提任何私事 ..
*坦克.EH9302 & EU5923.孖寶*
DK5416 發表於 2005-11-7 22:24 | 顯示全部樓層
其實我覺得,陪女友係正常,但唔駛次次見面都帶出黎掛,有時男仔之間講野,女仔在場都唔係咁方便,有陣時帶個女友出黎交流下,好正常,但如果次次都出現,而個女仔講野又唔收,亂講野,我覺得應該教下佢先好帶佢出黎…

講真,妒忌人地有女友就一定會,但我最憎果D o係度晒幸福呀,行兩步就停低咀果隻…

其實,係唔係重色輕友,拎到個平衡點就得架喇…

P.S.仲有,唔該果D成日話人針對佢果D人,自己檢討下自己做左咩先喇…
CZ_6686 發表於 2005-11-11 02:56 | 顯示全部樓層
大佬!我都頂唔順D人成日攬黎攬去,嘴黎嘴去,
你唔覺得核突,我都覺得毛管棟,
對方知你愛佢,你又知對方愛你咪得囉..

至少女朋友仔把口唔收,男朋友就應該教下佢喇
拍拖咁簡單架?男朋友唔教邊個教?
guia 發表於 2005-11-11 18:11 | 顯示全部樓層

[ref=417745]CZ_6686[/ref]  在 11-11-2005 02:56 發表:

大佬!我都頂唔順D人成日攬黎攬去,嘴黎嘴去,
你唔覺得核突,我都覺得毛管棟,
對方知你愛佢,你又知對方愛你咪得囉..

咁呢d佢個女仔冇家教, 同重色輕友都冇關0既

或者可以學我咁, 唔會帶自己女朋友去朋友0既活動
咪冇人會吃醋囉!  因為有d男仔知識自己朋友拍拖會
吃醋0既 =.=
CZ_6686 發表於 2005-11-11 22:03 | 顯示全部樓層
[ref=418111]guia[/ref]  在 2005-11-11 06:11 PM 發表:

乜你咁直呀?;)
一陣比人話你單打點算?
DK5416 發表於 2005-11-11 23:38 | 顯示全部樓層
[ref=417745]CZ_6686[/ref]  在 2005-11-11 02:56 發表:

如果個男仔覺得個女友咁講野係夠真既話…咁就唔會叫佢改架喇…

[ref=418111]guia[/ref]  在 2005-11-11 18:11 發表:

或者可以學我咁, 唔會帶自己女朋友去朋友0既活動
咪冇人會吃醋囉!  因為有d男仔知識自己朋友拍拖會
吃醋0既 =.=

我都好妒忌人地有拖拍架,未有對象囉,不過如果D行為唔係太過分都無野既…