hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 大家樂芝士火鍋
開啟左側

大家樂芝士火鍋

HK104 發表於 2005-12-19 15:48 | 顯示全部樓層

[ref=447900]kenny_hou[/ref]  在 2005-12-19 11:46 AM 發表:

唔出奇,有次小弟去大x樂食鐵板餐,收銀
員都有問""係度食定拎走"

鐵板餐係可以外賣,只係將鐵板上面d扒倒入個盒度俾你,而酥皮湯呢,就係
拆左個酥皮放去個載扒的盒中,再將湯倒入湯兜,所以鐵板餐外賣係有一個盒
加一個湯兜。至於冇左鐵板會唔會唔好食,見仁見智啦。
不過火鍋我諗就點都唔可以有外賣掛...
中華巴士 DL20 ML77
exspeed 發表於 2005-12-19 16:52 | 顯示全部樓層
[ref=447813]mingobus[/ref]  在 2005-12-19 09:03 AM 發表:

張紙寫冇得加...#;)

係可以加的, 去水吧叫佢比兜芝士汁你就得 #:-*
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
gn3509 發表於 2005-12-19 21:01 | 顯示全部樓層
[ref=447512]GK9398[/ref]  在 2005-12-18 10:12 PM 發表:

星期五晚在金鐘叫了一客芝士火鍋,
收銀竟問我"係度食定拎走",完全
r晒頭!

試過去叫火鍋船,個收銀都問我响度食定拎走#???
今期流行:690是原罪
useatnet 發表於 2005-12-19 21:56 | 顯示全部樓層

[ref=447994]HK104[/ref]  在 2005-12-19 03:48 PM 發表:

鐵板餐係可以外賣,只係將鐵板上面d扒倒入個盒度俾你,而酥皮湯呢,就係
拆左個酥皮放去個載扒的盒中,再將湯倒入湯兜,所以鐵板餐外賣係有一個盒
加一個湯兜。至於冇左鐵板會唔會唔好食,見仁見智啦。
不 ...

好似火鍋也有外賣的
我見過用一個大發泡膠盒載著生料
當然爐則要自備啦!
CardCaptor 發表於 2005-12-19 22:51 | 顯示全部樓層
[ref=448282]useatnet[/ref]  在 19-12-2005 21:56 發表:

好似火鍋也有外賣的
我見過用一個大發泡膠盒載著生料
當然爐則要自備啦!

那麼湯底呢?
如果是這樣
不如自己買料開爐~~
不定期舉辦各類代購活動, 詳情PM.
arthur 發表於 2005-12-20 00:40 | 顯示全部樓層
[ref=448338]CardCaptor[/ref]  在 19-12-2005 10:51 PM 發表:
那麼湯底呢?
如果是這樣
不如自己買料開爐~~

湯底我估係用大發泡膠碗裝既...

其實如果屋企人唔多,買外賣都有jetso ga..
因為你買火鍋料,點都冇可能買兩片冬瓜+兩片豆腐ga ma?
咖喱 發表於 2005-12-23 14:44 | 顯示全部樓層

小弟o岩o岩上個禮拜食完, 到最後淨返 d 面果時就唔夠汁,
叫個阿姐比多兜汁我啦~ 佢果兜汁可以食多劑都得~#
DY8711 發表於 2005-12-24 00:55 | 顯示全部樓層
今晚外賣番屋企,4碗芝士倒埋一煲~~~正#:-*
不是我的...我不要...
ktbt 發表於 2005-12-24 01:09 | 顯示全部樓層
[ref=451878]DY8711[/ref]  在 2005-12-24 12:55 AM 發表:

今晚外賣番屋企,4碗芝士倒埋一煲~~~正#:-*

如果係買番屋企,買呢d "執"出黎0既生食物,我覺得自己帶盒去環保d 喎。
LA11 發表於 2005-12-24 03:28 | 顯示全部樓層

我都係0岩0岩早兩日先至食完 , 到最後淨返肉0既時
候就唔夠芝士汁 , 總體0黎講都係一般喇 .

(唔夠芝士汁0既問題) #:-/#:-X
Rt.985 美田 → 灣仔 (經:逸城閣)