hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) [過氣消息]冒險樂園(分店)結業
開啟左側

[過氣消息]冒險樂園(分店)結業

AL_71 發表於 2010-7-16 22:42 | 顯示全部樓層

原帖由 kc_loo 於 2010-7-16 22:36 發表

都唔係間間SHOP 都會咁掛, 人地冒險樂園OFFICIAL 都出左NOTE, 都唔POST 得出來?
而家THE ONE D SHOP未開, D樓層未開都出哂SHOP LIST, ISQUARE 個場未開下面D板都LIST 左D SHOPS 出來啦 ...

據了解,唔少商場係規定未經業主許可,係唔可以係場內post出黎
當然可能係其他原因而唔post
e.g.環保

iSQUARE其實08年-09年初已經同租戶簽左約
名單到左商場臨開果陣先低調公開

the one 業主算比較開放
所以可以做到D樓層未開都出哂SHOP LIST

kc_loo 發表於 2010-7-16 23:03 | 顯示全部樓層
原帖由 AL_71 於 2010-7-16 22:42 發表

據了解,唔少商場係規定未經業主許可,係唔可以係場內post出黎
當然可能係其他原因而唔post
e.g.環保

iSQUARE其實08年-09年初已經同租戶簽左約
名單到左商場臨開果陣先低調公開

the one 業主算比較開放
所以可以做 ...

我唔否定有保密協議

iSauare 公開商戶名稱一D都唔低調, 幾個月連SHOP NUMBER 都係地下既木板LIST 左出來
"未經許可唔可以公開"係一定0岩, BUT 人地都已經ACTIVE 咁連幅設計圖都公開埋, 都唔許可?  定係商埸本身唔ACTIVE 去公開?
最簡單, 係呢件事上面, 我諗唔到有咩保密理由, 商場本身想唔想做係另一回事

講近D, 你睇隔離連理街, HONEY BEE, 東海堂未開人地都貼左出來,
東港城都未試過到開張當日都無POST 出來, 有時都會大力宣傳 (E,G. FOOD POINT)

你可以話人地咁做, 唔代表其他SHOPS 都有意願咁做
BUT 我留意到近呢一年, 厚德所有SHOP 都係咁(新樂園, 美心小品 ETC..)
我都幾想知點解厚德商場會特別保密...

當然, 呢D野係雙方, 以前多數係用商場既PAPER 來POST
有時商舖亦會自己所POSTER 貼出來

你講到環保, 我就無野好講
以一個集團, 一個商場, 做宣傳我未聽過會為一張PAPER 而SAVE....

AL_71 發表於 2010-7-17 10:52 | 顯示全部樓層
原帖由 kc_loo 於 2010-7-16 23:03 發表
iSauare 公開商戶名稱一D都唔低調, 幾個月連SHOP NUMBER 都係地下既木板LIST 左出來

係樂道果邊公開仲話唔低調?
果邊其實唔多人行
kc_loo 發表於 2010-7-17 11:24 | 顯示全部樓層

原帖由 AL_71 於 2010-7-17 10:52 發表

係樂道果邊公開仲話唔低調?
果邊其實唔多人行

彌敦道果邊D板都有貼出來
何況根會無必要低調
呢D事得兩個可能, 一係可以公開, 一係唔可以
如果唔可以, 你幾"低調"都唔得, 因為要保密
如果可以公開, 就唔需要低調"
AL_71 發表於 2010-7-17 11:50 | 顯示全部樓層
原帖由 kc_loo 於 2010-7-17 11:24 發表

彌敦道果邊D板都有貼出來
何況根會無必要低調
呢D事得兩個可能, 一係可以公開, 一係唔可以
如果唔可以, 你幾"低調"都唔得, 因為要保密
如果可以公開, 就唔需要低調" ...

彌敦道果邊只係貼食肆名單
所有商戶+食肆名單係樂道果邊貼
仲唔夠低調...
kc_loo 發表於 2010-7-17 12:20 | 顯示全部樓層
原帖由 AL_71 於 2010-7-17 11:50 發表

彌敦道果邊只係貼食肆名單
所有商戶+食肆名單係樂道果邊貼
仲唔夠低調...

呢方面或者我記錯
咁我又想問, 低調同高調有咩分別?  低調就叫保密, 高調就唔係?
係邊度貼既原因係咩?  係地方充唔充裕既問題, 定係咩?
食店就唔係SHOP, 就保呢方面既ISSUE??
何況你呢個RULE 真係符合我地講果個CASE?  人地出哂相都仲叫保?
CONFIRM 哂既租約, 個場都已經交吉裝修, 保密對雙方都咩意思?
你講緊既係係傾洽談租約果時, 或者可能未交吉, 好多野未CONFIRM 就真係保密

就算當你講得0岩, 真係有幾多間SHOP 係真係到開張果日仲要保密???
而家講緊既仲要係全部SHOP 都係咁WOR!

kc_loo 發表於 2010-7-17 12:21 | 顯示全部樓層

今早所見, 冒險樂園已經開幕, BUT 大型遊戲就未READY,
GA6479@16M 發表於 2010-7-17 20:23 | 顯示全部樓層
厚德冒險系唔系西翼2樓個到??
我搵極都搵唔到WO!!
 樓主| JX9097 發表於 2010-7-17 20:48 | 顯示全部樓層
原帖由 GA6479@16M 於 2010-7-17 20:23 發表
厚德冒險系唔系西翼2樓個到??
我搵極都搵唔到WO!!

冇錯(即係麥當勞嗰邊)
若果由大班入,去到麥當勞轉左,一直去到盡,左手邊有電梯上
若果由郵政局入,上電梯後轉右,一直行過天橋就會見到
JF8441 發表於 2010-7-19 15:24 | 顯示全部樓層

最新消息:
冒險樂園 下面開ge係 豐澤 同 屈臣氏
http://jf8441.eservice-hk.com/ 表情網