hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 金正日來廣州了.........
開啟左側

金正日來廣州了.........

89B 發表於 2006-1-14 02:26 | 顯示全部樓層

原帖由 S3BL103 於 2006-1-13 21:18 發表

咁如果係咁,九鐵到時停止服務,咁咪好容易俾大家知道金正日o黎左香港,
咁佢o既行蹤咪會完全暴露哂?

係世貿後全世界都知香港人周身DC,所以成抽專列如果靜靜雞來港都肯定被我地拍到:

話時話金正日次次坐火車去大陸都坐夜車,唔知抽專列係咪全黑色呢;)
世界火車/巴士站巡禮2015 復活
S3BL103 發表於 2006-1-14 14:08 | 顯示全部樓層
M 發表於 2006-1-14 16:25 | 顯示全部樓層
好肯定金正日唔會搭火車南下深圳,因為佢要即日來回。

仲有,架火車泊響邊度都成問題。要知道香港人口密集,
好難話唔想俾人見到。

抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
GD1570 發表於 2006-1-14 17:17 | 顯示全部樓層

原帖由 M 於 14/1/2006 16:25 發表
好肯定金正日唔會搭火車南下深圳,因為佢要即日來回。

仲有,架火車泊響邊度都成問題。要知道香港人口密集,
好難話唔想俾人見到。

泊返入九鐵火炭廠甚至係未到羅湖前的一段路軌都得架...
你有你可愛,我有我好笑。
Bristoll5g 發表於 2006-1-14 22:07 | 顯示全部樓層
原帖由 M 於 2006-1-12 16:11 發表

咦,睇來朝鮮偉大領袖金正日同志有機會蒞臨本港啦!傳聞金正日已抵達廣州(亞視新聞)

當然,佢架車係點,唔係人人都可以睇得到 ...

請問消息從何而來?
在    閣下附加的聯結並未有此報導

閣下是否有捏造新聞的嫌疑?

另請教板主, 在此散佈無消息來源的謠言有否觸犯板規?
國內的朋友老問我會選誰...額...我真的沒票
238X 發表於 2006-1-14 22:22 | 顯示全部樓層
有日本新聞機構發表片段,片中一個貌似金正日的人
在保鏣簇擁之中離開白天鵝賓館。該新聞機構聲稱片
中人即為金正日,而他會在深圳度宿及考察。
(資料來源:有線新聞)

本人認為,本系列文章與鐵路關係不大,可考慮移往
N 板繼續討論。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
Bristoll5g 發表於 2006-1-15 21:02 | 顯示全部樓層

小弟今天(15/01)乘T985次返抵深圳入站時
看到一列外型與眾不同的綠色列車停靠在
深圳站近新都酒店的路軌上, 車旁有武警
站崗, 很可能就是金正日的專列.
LV5 發表於 2006-1-16 13:15 | 顯示全部樓層
原帖由 Bristoll5g 於 2006-1-15 21:02 發表
小弟今天(15/01)乘T985次返抵深圳入站時
看到一列外型與眾不同的綠色列車停靠在
深圳站近新都酒店的路軌上, 車旁有武警
站崗, 很可能就是金正日的專列.

剛剛無線新聞播出左列車gar樣
但唔係太清楚,只係隱約見到該專列看似25K

唔知該專列係未防彈gar la?
仲有,ar 金先生次次出巡都將人生危險降到最低,唔知該專列有冇餐車以防止失火?
Bristoll5g 發表於 2006-1-16 16:04 | 顯示全部樓層
原帖由 LV5 於 2006-1-16 13:15 發表

剛剛無線新聞播出左列車gar樣
但唔係太清楚,只係隱約見到該專列看似25K

唔知該專列係未防彈gar la?
仲有,ar 金先生次次出巡都將人生危險降到最低,唔知該專列有冇餐車以防止失火?

跟25k 車頂不同, 25K 是方頂圓角的
該列車車頂是半圓的

車身的綠也跟綠皮車不同, 比較深,
車身有一條幼線, 黃的橙的不敢肯定......
蘭州拉麵 發表於 2006-1-16 16:40 | 顯示全部樓層