hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 當熱狗退晒 , 有幾多巴迷會退出呢個圈 ? ...
開啟左側

當熱狗退晒 , 有幾多巴迷會退出呢個圈 ?

2500 發表於 2010-10-25 11:40 | 顯示全部樓層

原帖由 lazyinhk 於 24/10/2010 23:06 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
港島仲有冇巴迷?

應該話港島區無人影九巴
alex93 發表於 2010-10-25 14:31 | 顯示全部樓層
少左巴迷就一定

小弟身邊都有朋友只影熱狗, 對冷馬無興趣

唔排除無晒熱狗, 佢都退役
熱狗不要走 >_<
a396 發表於 2010-10-25 17:47 | 顯示全部樓層
原帖由 ckayiu531 於 2010-10-24 23:23 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

個人意見: 熱狗袞曬之後少幾多巴迷仍未知之數, 唔係話唔鐘意冷馬, 而係覺得冷馬的全身廣告出得太濫, 搞到冇咩興趣想繼續影...

全身廣告出得多, 點都好過通街都係 banner
廣告o卦? 我一影車就係呢兩個 target :
- 無添加(車尾 banner... 如果唔礙眼, 我照影.)
- 全身廣告

利益申報 : 本人係港島人, 亦係'同行', 唔會因
為熱狗冇哂而唔再影車.
獨派交通迷同政治學人
cy211 發表於 2010-10-25 20:22 | 顯示全部樓層

well ...
我唔會退出, 但會少D影車 ..
意欲唔會冇, 只係少左 ..
-
ATE220 發表於 2010-10-26 19:37 | 顯示全部樓層
退出就未必ge,
不過應該會少o左好多人出去影相。
正所謂人各有志,
人數減少,由他吧。
FZ8084 發表於 2010-11-4 23:45 | 顯示全部樓層
there are hot training buses say 3N still there, maybe?
samsam690 發表於 2010-11-5 09:32 | 顯示全部樓層

回復 4# 的帖子

港島人唔過海...... 死得人多喇.   我d相   
我系港島人同埋非長居香港

我一定唔會退出, 無熱狗但會有退役車... 陸續有黎

人在英, 心繫港 . 3ASV411 - KR6863
3asv6 發表於 2010-11-7 20:00 | 顯示全部樓層
一日仲會開新線,一日仲有新型號仲會影的.
當然會影少好多車...
未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架
neoplan969 發表於 2010-11-20 00:57 | 顯示全部樓層
其實巴士迷唔一定要影車,巴迷都分好幾種,一D淨係儲模型,一D係專影車,一D只係研究機械配搭,
一D淨係玩MM2....
當熱狗退晒,係會少左人影車,但所謂退出圈子的巴迷,可能都會上網睇番d舊相,或者貼熱狗相,
又或者儲熱狗模型等....
熱狗雖然退晒,但如果真係巴迷,就算唔影,都會在心中記掛住==

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
2A_DL13 + 1 Yet,路線迷永遠都係被忽略既一群。 ...

查看全部評分

cn2661_2d32 發表於 2010-11-28 01:00 | 顯示全部樓層

比個人會"寬"少少....
就係白板都退晒就真係唔玩喇.

可能真係喜好問題.咁多年來嘗試對金車起興趣都係失敗

冇計.喜好停在80-90年代.

不過都傻傻等待偶爾有人貼舊相.
拆樓捉貓隊之珠寶成色鑒定員.