hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 5/12/2010(日)萬千星輝頒獎禮2010賽果:(第2頁#19) ...
開啟左側

[電視] 5/12/2010(日)萬千星輝頒獎禮2010賽果:(第2頁#19)

12A 發表於 2010-12-5 21:50 | 顯示全部樓層

原帖由 S3BL343@66 於 2010-12-5 21:36 發表

林峰唔好再勁密出現就 OK
條蛇個角色基本上易如反掌 係人都做到
就算無義海都未到佢

又係佢, 年頭拎獎到年尾
可惜拎完獎之後又無乜進步
是否造馬...

繼亞楷老街至太子道東最受歡迎男歌手
睇怕好快又有 我最喜愛電視男角色 呢個稱呼
九巴十六 與你在 GA5505 相見
12A 發表於 2010-12-5 22:49 | 顯示全部樓層

最佳女主角:鄧萃雯(義海豪情)/(狄龍頒獎)

實至名歸, 佢好戲過昭陽公主多多聲

仲好buy佢講小角色一段, 同佢做對手戲的演員真的好好戲,
例如在集中營內扮梁老師的日珈
佢地都有份成就 九妹 呢個角色變得有血有肉, 有個性
恭喜九妹的同時, 都希望下年呢班小角色可以繼續有好戲去發揮
九巴十六 與你在 GA5505 相見
andy92 發表於 2010-12-5 22:53 | 顯示全部樓層
原帖由 石頭 於 2010-12-5 01:54 發表

自此討厭黎姿~

願聞其詳
fatku 發表於 2010-12-5 23:02 | 顯示全部樓層

醒哥,你是我的偶像!
古競豪
 樓主| S3N280_FX8032 發表於 2010-12-5 23:17 | 顯示全部樓層
TVB係唔係真係咁趕時間李司棋都未講感謝說話就打字幕出來,好心明知頒獎禮會超時就延長播出時間啦
喜歡Ail李佳芯與Mandy黃智雯
butterfly 發表於 2010-12-5 23:29 | 顯示全部樓層
睇完整個頒獎禮,賽果大致上都合理,除左女配角同最佳劇集,不過見到雯女同黎耀祥再次榮登視帝視后都係非常合理,因為兩部主角表現是遠遠拋離其他人,而雯女亦係tvb頒獎禮歷史中第一個連續兩屆得獎的女主角,最佳劇集唔係義海豪情估計因為劇情有部份位置偏悶,劇情趣味性不夠公主嫁到而輸獎,另外因為公主今年平均收視係第一位,所以tvb頒呢個獎以作嘉許。
蝴蝶空中伴你飛翔
kwyeung 發表於 2010-12-5 23:33 | 顯示全部樓層

杜sir :
冇做馬啦呱 d聲都唔同d
咦 又唔係喎

真係要讚好
AVD1 發表於 2010-12-6 05:46 | 顯示全部樓層
原帖由 butterfly 於 2010-12-5 23:29 發表
睇完整個頒獎禮,賽果大致上都合理,除左女配角同最佳劇集,不過見到雯女同黎耀祥再次榮登視帝視后都係非常合理,因為兩部主角表現是遠遠拋離其他人,而雯女亦係tvb頒獎禮歷史中第一個連續兩屆得獎的女主角,最佳劇集唔係義海豪 ...

反而我覺得男喜都怪怪地, 點解會去左林峯 ~
始終佢自公主同埋義海出街之後都唔係大熱門,
至於陳豪個個所謂專業獎, 我自己就覺得似一個豬肉獎多囉 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
kay 發表於 2010-12-6 08:28 | 顯示全部樓層
我反而對最佳劇集比左公主嫁到有d失望,
但整體黎講,佢點樣平分獎項,公主義海每人拿一d,
連林峰同陳豪都有...睇怕都好頭痛。

我最記得陳豪第一句話"我都唔係咁專業0者".....
反而最感動個幕係麥包....話晒我都由細睇佢睇到大
敖嘉年都係佢做主持先識呢個人....
世界很簡單 人類很複雜
JX9097 發表於 2010-12-6 10:03 | 顯示全部樓層

原帖由 S3N280_FX8032 於 2010-12-5 23:17 發表
TVB係唔係真係咁趕時間李司棋都未講感謝說話就打字幕出來,好心明知頒獎禮會超時就延長播出時間啦

今次算好喇...起碼出完字幕都仲比司棋姐講番兩句感受
比著以前?上完字幕就byebye喇...感受都冇得講

當然,最希望都係無線等得獎者講完感受之後先上字幕
畀人更尊重得獎者之感

p.s.其實尋日rundown都排得麻麻地
      之前頒金牌(五強)嗰陣就hea哂d時間
      搞到最尾又趕頭趕命咁款