hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 歐盟五型環保 Cityflyer 前往港島、九龍
開啟左側

歐盟五型環保 Cityflyer 前往港島、九龍

FT3674 發表於 2010-11-14 22:25 | 顯示全部樓層

lwb701 發表於 2010-11-14 22:27 | 顯示全部樓層
原帖由 FT3674 於 2010-11-14 22:25 發表

Sorry,我睇錯,正確位置應該係X1上客位
班巴痴成40人企晒係度影,得番一條好窄既路比人行+排隊撘車
你而家仲係度惡人先告狀???

即係呢...咩叫惡人先告狀?

即係咁, 我只係將我見到果D講出黎. 我家下有話班巴迷抵幫咩? 又無話其他人做得岩/錯.
的確城巴方面係X1九巴時段果時有2-3部81xx泊係到
部車出黎果陣,我就坐係腳架面前手持咁影.

我只係對你果句"成堆巴迷(約40人)企晒係E21隊尾度擺晒腳架" 而同你講番
"E21隊尾同條柱中間企5-6個人已經差唔多爆左,更何況有腳架,何來企到40個人"

同埋對你所描述果名督察所講嘅"如果唔係唔夠車,同費時架車私番出去,先焗住行"
有點不同意,我唔係話佢地派部7000出黎行係錯,至少係唔係夠車用,得佢地知,我唔知,所以我唔敢話佢地錯

我何來"惡人先告狀"?  
點解你認為我幫緊果到現場所有巴迷講好說話? 唔該你自己睇番前幾頁我講果D野先好決判定我嘅立場

italk亞氏保加症討論者通病:魚蛋論、離地
ma2 發表於 2010-11-14 23:19 | 顯示全部樓層
唔知批歐盟五型環保 Cityflyer 有冇行過A12呢 ?

評分

參與人數 1aPower -2 收起 理由
edhong -2 灌水文章

查看全部評分

Keo 發表於 2010-11-14 23:22 | 顯示全部樓層

原帖由 yunghin2004 於 2010-11-14 10:45 發表
我覺得影唔到咪算囉 , 何必強求 ?

俾咁多車錢同時間入到去食蛋
你會點諗?

評分

參與人數 6aPower +2 收起 理由
JT4686 + 2 同意啊
edhong + 1 agree
iczer3 -3 Pointless!
AP149 + 3 有道理
petcity -2 歪理
AVW5=LF9138 + 1 I agree !

查看全部評分

lwb701 發表於 2010-11-14 23:29 | 顯示全部樓層
原帖由 Keo 於 2010-11-14 23:22 發表

俾咁多車錢同時間入到去食蛋
你會點諗?

我諗D人山長水遠入去都係為左X1...
E400只係同場加送吧.

italk亞氏保加症討論者通病:魚蛋論、離地
Keo 發表於 2010-11-14 23:41 | 顯示全部樓層
原帖由 lwb701 於 2010-11-14 23:29 發表

觀乎咁多篇文......睇到至少有一小部份人係為E400囉

我並非要為某些行為開脫
但俾著山長水遠入到去.....捧蛋....果下真係為之氣結
正常不過
AP149 發表於 2010-11-15 00:03 | 顯示全部樓層

原帖由 lwb701 於 2010-11-14 23:29 發表

最少我身邊有幾個朋友係聽到7000行A21先即刻起程入機場,果時已經係夜晚7點

如果真係為左影X1而入就唔會天都黑哂先入啦下話?

雖然我都知有部份人係影X1果時見到7000順手影埋,但你要知道部份唔係代表全部
低級趣味扮高級:369
 樓主| da54 發表於 2010-11-15 00:15 | 顯示全部樓層
影開特見的巴士迷就理應知道有 d 野係上天安排,
係你的就係你的,唔係你的亦無得強求,最多只可以盡己力而為,
影唔到亦只能嘆氣兩聲....

事實證明,我唔需要講一句粗口,都可以影到 7000 行 A21,
甚至大講粗口的人,最後都因為自己早走而影唔到 7000 出紅磡。

老實講,如果大家態度好 d,巴士公司職員可能就無對巴士迷咁反感,
賣多 d 人情俾你又點話。琴晚就係因為有人不斷嘈一個職員阻住佢地影
81xx 行 E22,結果個職員上車熄電池,一拍兩散。唔通呢樣真係好事?

評分

參與人數 3aPower +7 收起 理由
CPY + 3 言之有理。
petcity + 2 絕對同意
3158 + 2 發人深省

查看全部評分

至於你們信不信?反正我信了
skh30 發表於 2010-11-15 00:43 | 顯示全部樓層
原帖由 da54 於 2010-11-15 00:15 發表
影開特見的巴士迷就理應知道有 d 野係上天安排,
係你的就係你的,唔係你的亦無得強求,最多只可以盡己力而為,
影唔到亦只能嘆氣兩聲....

事實證明,我唔需要講一句粗口,都可以影到 7000 行 A21,
甚至大講粗口的人,最後都因為自 ...

讚同你既講法!!
如果情況再係咁差落去,到時警方唔比任何人係巴士站影相,大家真係一拍兩散~
我仲想入去影X1,無得影的話真係多得班巴敗不少~
S3N92 發表於 2010-11-15 00:48 | 顯示全部樓層

原帖由 AP149 於 2010-11-15 00:03 發表

最少我身邊有幾個朋友係聽到7000行A21先即刻起程入機場,果時已經係夜晚7點

如果真係為左影X1而入就唔會天都黑哂先入啦下話?

雖然我都知有部份人係影X1果時見到7000順手影埋,但你要知道部份唔係代表全部 ...

不過老實講...如果7點先入去...其實並不空手而回...起碼幾轉車...夠你影兩個位...有so啦
咪打咁多有色飛機文啦,工程師