hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 工展會點滴
開啟左側

工展會點滴

JN6854 發表於 2010-12-11 19:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今日下晝行0左今年第一轉工展會 人流0係五點後開始多0左好多
(遲0的仲會行多一兩轉)

今年送車0既攤檔小計都比去年多 送開0既李錦記、淘大自然繼續送
但係連孖人牌都300+99/1500免費送車(車=手推車)

食0個邊最"O"就係佢─吉野家
會場限定食品─帆立貝關東煮(20)、牛肉地獄掛烏冬(微辣;售價不詳)
其他食品─雙重芝士牛丼(迷你15/細28)、溫泉玉子(8)、溫泉玉子牛肉丼(細28)
其他仲有飲得0既豆腐花(多款口味)、農圃飯店0既特色點心等等 多數都同舊年差唔多位置

MagicCollections代理自己擺檔賣可摺合儲物箱同真空衣物袋 有需要0既不妨留意
另外亦有驅滅蚊蟲電子產品展銷 不過記得「格三家」(有0的攤真係賣得好貴 但唔知實用性如何)

衣履區感覺少0左鞋多0左羽絨同飾品賣

食物區即使花一百蚊以內都可以買到要用車載
不過唔少都係「短期(講緊一星期以內)零食」買0既時候要留意食用期限
EDO代理0既丸京燒餅產品今年放埋0係檔入面 所以要有打蛇餅迫餐死0既心理準備
鍾意食榴蓮0既可以留意近紀利佐治街出口0個度有一檔
雖然係榴蓮肉加工製成兼食用日期短(原本應該可以擺一年 不過係今年年初生產 開0左盒亦只可擺約三個月)
但因原材料未有將貨就價(D24榴蓮)所以值得一試
放狗咬流浪貓屬違反防止殘酷對待動物條例
kkchan95 發表於 2010-12-11 22:55 | 顯示全部樓層
感謝樓主分享...

正想呢幾日去....要去掃平貨.....通漲猛於虎
OTIS401 發表於 2010-12-11 23:08 | 顯示全部樓層
覺得怪怪地...工展會入面開吉野家

btw岩岩都經過
但係中圖見到太多人唔想入去
 樓主| JN6854 發表於 2010-12-12 01:11 | 顯示全部樓層

原帖由 kkchan95 於 2010-12-11 22:55 發表
感謝樓主分享...

正想呢幾日去....要去掃平貨.....通漲猛於虎

平貨仍然集中於糧油雜貨
衣履0個邊同舊年相若

係一0的只在百貨公司售賣(又貴到嚇人)0既商品
入面工展會可能出現大劈價情況
kkchan95 發表於 2010-12-12 08:50 | 顯示全部樓層
原帖由 JN6854 於 2010-12-12 01:11 發表

平貨仍然集中於糧油雜貨
衣履0個邊同舊年相若

係一0的只在百貨公司售賣(又貴到嚇人)0既商品
入面工展會可能出現大劈價情況

哈哈我呢d庶民...最緊要都係糧油雜貨.....
 樓主| JN6854 發表於 2010-12-12 13:16 | 顯示全部樓層
原帖由 kkchan95 於 2010-12-12 08:50 發表
哈哈我呢d庶民...最緊要都係糧油雜貨.....

我同事就話「舊年買0左咁多油 今年都唔駛買住囉」

其實我反而比較著眼0係公仔 佢今次0的「好e食」做推廣
kkchan95 發表於 2010-12-12 19:48 | 顯示全部樓層

原帖由 JN6854 於 2010-12-12 13:16 發表

我同事就話「舊年買0左咁多油 今年都唔駛買住囉」

其實我反而比較著眼0係公仔 佢今次0的「好e食」做推廣

「好e食」
any more news?
 樓主| JN6854 發表於 2010-12-13 00:25 | 顯示全部樓層
原帖由 kkchan95 於 2010-12-12 19:48 發表
「好e食」
any more news?

見佢有個「大包裝」應該係0個0的一pac五個左右咁上下0既東西
kkchan95 發表於 2010-12-13 13:42 | 顯示全部樓層
原帖由 JN6854 於 2010-12-13 00:25 發表

見佢有個「大包裝」應該係0個0的一pac五個左右咁上下0既東西

有e食...應該有波仔ka wor,, right ?!

等最後果日去睇下先
 樓主| JN6854 發表於 2010-12-13 21:24 | 顯示全部樓層

原帖由 kkchan95 於 2010-12-13 13:42 發表
有e食...應該有波仔ka wor,, right ?!

等最後果日去睇下先

波仔反而唔覺眼喎...

遲0的聖誕行第二轉 元旦第三轉