hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 詢問43,43B 既柯打
開啟左側

詢問43,43B 既柯打

peterkwan 發表於 2010-12-21 13:41 | 顯示全部樓層

另外呢排好多時 7:30am 在愉景新城見 3ASV @ 234A 往西站方向
(今日係 KR3384), 唔知係唔係 43B order  呢?
ricky619 發表於 2010-12-21 15:11 | 顯示全部樓層
原帖由 HC2219 於 2010-12-21 10:48 發表

41 果 條 下 晝 開 ,
約 5 點 半 番 到 長 青 , 調 回 原 線

42  S30 應 該 就 開 3 點 幾
5 點 前 番 到 長 青

咁早? 我有時見到 42 個柯打大約5:30經過美孚去順利.
edhong 發表於 2010-12-21 16:01 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
edhong 發表於 2010-12-21 16:13 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
GU9338 發表於 2010-12-21 17:14 | 顯示全部樓層
原帖由 HC2219 於 2010-12-21 10:48 發表

41 果 條 下 晝 開 ,
約 5 點 半 番 到 長 青 , 調 回 原 線

42  S30 應 該 就 開 3 點 幾
5 點 前 番 到 長 青

42C 熱 狗 order 長 亨 開 6:15 pm
去 到 藍 田 多 數 私 牌 中 途 開 波
之 後 收 工 ...

琴日約 1830 見到 FY 6490 @ 42C , 德士古道 -> 藍田
唔知係咪就係個柯打
請用文明來說服我。
JU2541 發表於 2010-12-21 17:34 | 顯示全部樓層
原帖由 CPY 於 2010-12-20 23:36 發表

乜野心願?

根本明眼人一睇就知,只要1車或任何一部熱蛇收車都唔會有呢個安排。

連講句激死都要俾人管,難怪經常有人講巴迷總係欠缺幽默感。

P.S. 呢番言論唔係針對你。 ...

回心一笑就係幽默
笑唔出既就係無聊

好多野都係一線之差
如果這樣也叫幽默,真係未免大膚淺
人一九,腦便殘
HC2219 發表於 2010-12-21 19:15 | 顯示全部樓層

原帖由 ricky619 於 2010-12-21 15:11 發表

咁早? 我有時見到 42 個柯打大約5:30經過美孚去順利.

唔 好 意 思
可 能 我 搞 錯 左 , sorry =]

原帖由 edhong 於 2010-12-21 16:01 發表

柯打唔係日日都出關青衣廠什麼事者
去唔去柯打決定權係站長度
日日都收車重放車比人 ?
難得重要有什麼研究主任相信站長講既野
太有趣耶 ~

43B 收 1 架 正 字 軌 拉 梳 小 小 都 勉 強 夠 做
冇 埋 架 熱 蛇 真 係 唔 多 夠 做
站 長 唔 係 唔 想 放
自 已 條 線 都 搞 唔 掂 ,點 派 架 車 幫 人 ?
主 任 咁 得 閒 問 站 長
不 如 問 下 7994 個 個 司 傅 今 個 月 試 過 幾 多 次 收 工 前 做 單 行 走 或 做 多 轉

原帖由 GU9338 於 2010-12-21 17:14 發表

琴日約 1830 見到 FY 6490 @ 42C , 德士古道 -> 藍田
唔知係咪就係個柯打

正 是

EU9513 發表於 2010-12-21 19:47 | 顯示全部樓層

回復 3# 的帖子

43B-S30好似要柯打234A
kenny_hou 發表於 2010-12-22 01:55 | 顯示全部樓層
原帖由 ricky619 於 2010-12-21 15:11 發表

之前係下午大約4點係世運見過架43B-S30行42,架車前車係38車,後車係1車,所以架車應該係順利開3點幾

只有傻大包先可以同小蛮永遠在一起
GU9338 發表於 2010-12-22 09:24 | 顯示全部樓層

原帖由 EU9513 於 2010-12-21 19:47 發表
43B-S30好似要柯打234A

嘩 , 咁多柯打 , 掛架膠牌車都幾辛苦

*咁講法 , 43B - S30 平日係咪 234A -> 43B -> 42 ->  休息 -> 42 -> 42C -> 收工 ?
請用文明來說服我。