hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 希望 admin75 解釋一下有關 R1 鎖文既問題
開啟左側

希望 admin75 解釋一下有關 R1 鎖文既問題

樂仔〞 發表於 2011-4-24 00:10 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

我呢個問題同樓下個 topic 唔同
: F1 [* X& y1 {$ M2 z  f+ @5 _
! t& M* e9 d" ?& X7 v8 k3 }http://hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=608909&;extra=page%3D1
: R) P% o4 e; V5 u4 {, l( I3 Z我想問呢篇文邊度違規 ?6 m' v) [2 A4 r9 c
我睇左幾次都搵唔到違規之處喎 ?. y% f- A- y/ j% Z, Z* u
唔通版友冇發文自由 ? 想繼續和平討論都要比人封殺 ?
" ~1 A( L- j/ B" n/ W希望 admin75 在此解釋一下 , 點解要鎖文 , 禁止會員討端有關問題 ?4 L+ a2 y+ [" y  ~
( l! I2 f  K$ I9 q$ I/ W, N
天空之神 發表於 2011-4-24 00:17 | 顯示全部樓層
http://hkitalk.net/HKiTalk2/view ... p;page=2#pid2246273
# x& E' J+ C: Y) X- ~* v
同一主題文章已於日前因有違規事項關閉主題,以作調查。但板友並沒有理會,再次重開相同主題文章。
% q. F. M* c- K/ _& N8 z' }3 m& J0 q( q3 ~$ ~' ~. c
現將此文鎖上,並併入早前同一文章案件一同處理。5 @+ Q9 Y6 Y( J/ |

* ]' w# w, t6 h9 M: u7 T& w2 d板友如需討論此主題,請待調查完成後才作討論。如板友在調查期間,再次討論此文章主題,將暫停貼文權7日作為處分。
: S- j7 ]8 a2 B6 {6 r' |9 i, S2 V3 U% W
admin750 O. g8 D) G1 d2 e+ v5 s
R1板主

# J8 M7 u4 Y0 y" Z
; A+ |* Y7 R' l# f& V* E根本同封殺言論自由無異 + u, h1 Q# h$ i1 i8 h* z8 l$ K& u$ b
人地想繼續討論而不能之 , 7 日後咩火都降哂啦
; n# N1 A  ^' |# ^6 M) D估唔到貴站既人員質素之高
.
 樓主| 樂仔〞 發表於 2011-4-24 00:22 | 顯示全部樓層
原帖由 天空之神 於 2011-4-24 00:17 發表
8 ~4 a" O% g* Y7 a3 ~% C6 |) chttp://hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=608909&page=2#pid2246273. h" Z/ ^+ |9 b- l  f/ M
7 u9 m- s" U! h% f

9 `$ ]: V6 n; Z- ~0 D& n2 E# g根本同封殺言論自由無異 ' |- S5 R6 t. N' I5 z' j4 s6 A+ X
人地想繼續討論而不能之 , 7 日後咩火都降哂啦
! N) [0 Z1 f3 D% x' ]) O5 R0 L估唔到貴站既人員質素之高 ...
( A$ G( M' B* p- b' |& S" c
8 S! w1 @3 d" Q' k" k
哎喲 , 呢度 D admin 都唔係第一次係 Z23 比人話啦2 ?7 r6 r. w: m3 x
有冇質素呢家野 , 大家有眼睇架嘛
Quanta 發表於 2011-4-24 01:56 | 顯示全部樓層

原帖由 天空之神 於 2011-4-24 00:17 發表 # W+ _4 W- _& y4 s# d0 D
http://hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=608909&page=2#pid2246273& M  T; t1 v, M# B2 D2 A5 z+ J6 w
7 b$ p% D" z# D

0 f( k+ M, l9 r" y, z0 C) r. i6 T根本同封殺言論自由無異
3 w& W" F8 d; O' L  U' z' X人地想繼續討論而不能之 , 7 日後咩火都降哂啦
9 q& Z4 x6 \! J5 X# g7 g5 ?估唔到貴站既人員質素之高 ...

" ~6 F1 x7 B4 S6 P
7 s# e: ~" U6 @* Y3 ]7 v響港鐵廣告公司公然出信威脅停落廣告個 thread,( ^8 b( q+ a$ _9 R1 b8 T' i* W
admin75 又高調咁響無人犯版規情況下, 出咗個注意 post
( \5 R* |* A7 I" N; ^希望佢唔係想重施故技, 阻止大家討論呢件醜聞啦
天空之神 發表於 2011-4-24 03:30 | 顯示全部樓層

回復 2# 的帖子

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... p;page=6#pid2246416
  L3 G, T, e; s# }$ u& P8 _, h0 s+ G  {$ o/ a
我又想知道到底該 admin 什麼理由同埋什麼原因
: c' O8 {' N  [0 e( A& W走去叫人客觀討論 , 成哂 d 文章 , 其實得 1-2 篇 , 仲要係早幾頁
7 n& j' c7 q( M0 @: ~
) }+ L9 V6 Z0 p到底係 admin 失職 , 定係有心想干預討論  g; p) L" }5 L

- l! ]; I2 J# W8 B各人自有定數
.
teddybus 發表於 2011-4-25 00:41 | 顯示全部樓層
原帖由 樂仔〞 於 2011-4-24 00:10 發表 % I; O: _/ h- M+ P- i& R
我呢個問題同樓下個 topic 唔同0 K- A( Q4 f" ?

6 _: I" ~* N2 H1 G  _http://hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=608909&;extra=page%3D1! v9 d& `9 ?" |( T1 j1 N
我想問呢篇文邊度違規 ?" Q8 D5 a5 p. W+ E$ J4 \
我睇左幾次都搵唔到違規之處喎 ?8 L' E- v1 {9 S
唔通版友冇發文自由 ? 想繼續和平討論都要比人封 ...
+ e) E7 s# }# M/ ~6 @+ y

% F/ M9 l1 Y* G) H9 Y其實就咁睇篇文就應該無違規7 }. Y; k& s% W
不過我覺得啦, 文章 "輕鐵都幾重視751..." 因為有違規文章所以被鎖* R, R; e3 q- N6 G0 b. A3 H. G
佢就用返 "輕鐵都幾重視751..." (加多個 2) 黎開文
% k  P$ J' W; t' B令人聯想同前文有關
6 T" z) g7 \% o" q/ C6 K根據呢個concept, 假設呢篇文係同前文有關, 我又覺得admin 將呢篇文鎖埋都無可厚非....
sea1986 發表於 2011-4-25 02:31 | 顯示全部樓層

回復 6# 的帖子

喺一篇冇任何違規下8 Q3 }* Y+ b1 X5 N. c! W1 A* w
無啦啦出注意叫板友客觀討論同保持友善態度4 U) u# |7 [/ H/ |7 }, A2 i
仲無端端話處分+ l) \& E0 y* N) y9 l$ ?7 E
呢啲根本係一個恐嚇( u2 R% @  K+ M: A. }
4 J, X' s' n; a' i  V; [
強烈要求admin75可以出嚟澄清
+ q! L% F6 c; w: M+ ?1 U呢一篇注意嘅用意; C# \! A* f2 M0 e8 i7 w" p7 u! O
否則板友會覺得有人疑似正在打壓言論自由,同港鐵無疑
teddybus 發表於 2011-4-25 09:52 | 顯示全部樓層
原帖由 sea1986 於 2011-4-25 02:31 發表 % G+ k& B( {9 d6 {
喺一篇冇任何違規下
6 e: V* f; W7 n2 s無啦啦出注意叫板友客觀討論同保持友善態度; O1 M5 I$ e  _; ]& @  q# |
仲無端端話處分
! w. v4 J/ z* h7 G$ w( g8 N. F6 x呢啲根本係一個恐嚇+ g! H6 C% m) F( \% G1 ~. O
2 ~* e8 t  s. V# Z% r1 e
強烈要求admin75可以出嚟澄清6 c: N& t4 V: o9 b3 d/ f4 X+ M
呢一篇注意嘅用意4 C; ^7 h( D$ j; P" `: F
否則板友會覺得有人疑似正在打壓言論自由,同港鐵無疑 ...

$ p  d7 \0 i5 \0 y9 ]" L: g" J, ^' Q$ g5 C
我估佢係將呢兩篇文group埋一齊睇) W/ x$ J# ]5 V5 Y* W( `
因為前文有人被處分既原因係煽動罵戰及人身攻擊" J; F, V4 j3 i6 t( q$ f" {. ^
有關admin 大概係避免係呢篇延續既文章會出現相同問題. n; v5 B/ @1 y# ?
所以就係呢篇延續文章出呢個注意
& Z3 L. o  w) T% g1 o, Y0 `假設如果無呢篇延續文章, 呢個注意會出係原文, 解鎖既都係原文...
- s# W' A' @/ K+ D
8 m0 _' P1 U* i- g- m3 T** 點解admin75 唔出黎解釋, 居然要一個平民憑個人估計解釋, 我覺得好唔得囉....