hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 有關九巴多條路線熱狗出車問題
開啟左側

有關九巴多條路線熱狗出車問題

GR614 發表於 2011-8-4 22:00 | 顯示全部樓層

原帖由 =x=coperight=x= 於 2011-8-2 12:45 發表
3D - 日日都出的 : )
[小弟每次等1704 果班40-01 都見GA6126 @ 3D -S1]

42 - 近期唔太穩定
[ 有幾日有人報01 全日失蹤,, 但小弟上星期六負碌坐到GK2969 @ 42-01 長青開1653左右 ] ...

GK2969,今日禮拜4,我起碼有3日都見過佢

反而43M架1仔連續兩三日就真係唔見左,出過康偈AV,AS,而FZ7219去左32B

セブンアイランド大漁
 樓主| 12A 發表於 2011-8-10 00:13 | 顯示全部樓層

呢期32B大洗牌, 特見多多 + 40又無出熱

原帖由 GR614 於 2011-8-4 22:00 發表

GK2969,今日禮拜4,我起碼有3日都見過佢

反而43M架1仔連續兩三日就真係唔見左,出過康偈AV,AS,而FZ7219去左32B

近期在 B73見到和32B有關的行蹤,
但經常都是一些非掛牌, 有些日子更是全線特見
前陣子連大廠的GA5505都行了好幾日32B

想問有無32B字軌是有特別用途, 如供月檢車行走等
先謝

另外, 40-01近期又無出熱,
掛牌GA5685好幾次都在B73出現, 不過是在服務其他路線
上星期三行過2E, 昨日重返43B

想問個字軌是否轉了優先用冷
九巴十六 與你在 GA5505 相見
=x=coperight=x= 發表於 2011-8-10 12:48 | 顯示全部樓層

回復 72# 的帖子

我諗係因為掛牌被搶而導致要出冷

同埋5685 好鬼煩,, 特見開就好幾日都唔會行返40
AV230-HC2110 發表於 2011-8-10 18:21 | 顯示全部樓層

回復 73# 的帖子

剛剛坐GK2969經過九龍城時見GA5685是日有行走40
GM3701 發表於 2011-8-11 12:56 | 顯示全部樓層
原帖由 =x=coperight=x= 於 2011-7-28 16:53 發表

其實40-01 真係幾麻煩,, L廠派熱狗,, 根本L廠熱狗就唔夠,, 又要照顧住條死人32B....

仲有唔少R軌同埋43B 自從將S2加冷之後,, 反而仲勁秋,,

差唔多日日搶到熱狗行01同S1 ( 我都無奈晒  )

30X, 35A R軌 ..... 加 ...

本來43B 得1車出熱 而家好多時1同s1都出- -
好心照出1架,比40出番熱la
=x=coperight=x= 發表於 2011-8-12 18:19 | 顯示全部樓層
今日自FT7052 兄得知5685 是日有出車

但小弟係觀塘由1715等到1727都冇車,, 結果黎左後車HZ7644

架車唔會今次準時返開1704,, 用唔駛15分鐘o既時間出到觀塘呀嘛
lcwhk 發表於 2011-8-18 01:49 | 顯示全部樓層

原帖由 =x=coperight=x= 於 2011-8-12 18:19 發表

但小弟係觀塘由1715等到1727都冇車,, 結果黎左後車HZ7644

架車唔會今次準時返開1704,, 用唔駛15分鐘o既時間出到觀塘呀嘛 ...

一般麗港城去駿業里都係11-14分左右,1704開即係1715-1719左右到,唔排除繁時提早左少少,加上順燈,前輩就同佢緣慳一面啦,下次早少少等啦。我都好多日冇見過佢啦,唔知佢近來點呢?
GU9338 發表於 2011-8-18 07:46 | 顯示全部樓層
原帖由 =x=coperight=x= 於 2011-8-12 18:19 發表

架車唔會今次準時返開1704,, 用唔駛15分鐘o既時間出到觀塘呀嘛 ...

12/8 當日 40 - 01 夜更臨時調走 30X
請用文明來說服我。
=x=coperight=x= 發表於 2011-8-18 10:26 | 顯示全部樓層
原帖由 GU9338 於 2011-8-18 07:46 發表

12/8 當日 40 - 01 夜更臨時調走 30X

當然小弟果程食白果結果慘到選擇去坐地鐵之後

收到消息原來係30X 果位司機落如心搵車車揸,, 成堆冷氣唔要係要架熱狗5685 ( 唔知真唔真 )

順帶想問問架車行30X 到收工,, 定係行一兩轉就收工,, 同埋收左工之後會唔會調走行返40-01 架 ?
 樓主| 12A 發表於 2011-8-18 12:44 | 顯示全部樓層

原帖由 lcwhk 於 2011-8-18 01:49 發表

我都好多日冇見過佢啦,唔知佢近來點呢? ...

15-16/8 : 43B
17/8 : 43C
18/8 : 35A

since it hasn't run 40 S1 after the new arrangement enforced on 15.5.11
It is better for you to look up B7, B72, B73 before going out
九巴十六 與你在 GA5505 相見