hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 6C, 12A, 43B, 53, 58M, 62X, 73更換掛牌車消息 (admin7 ...
開啟左側

6C, 12A, 43B, 53, 58M, 62X, 73更換掛牌車消息 (admin79: 1-123不准評分)

KC3555 發表於 2011-8-7 22:38 | 顯示全部樓層

原帖由 DK5416 於 2011-8-7 22:07 發表
某君成日都話U廠有後備金巴唔上牌
果6架歐3 AP係特登唔上牌既,就係太多車長投訴軑重,上咩線都會比人PORT

轉比荔廠都唔錯呀,反正之前都KEEP過4部 歐3 AP
唔會唔識整掛 ...

咁就死囉,U廠原來食左咁多死貓。我對U廠遭遇深表同情,
咁樣似乎係,U廠堆AP同L廠堆AS一樣,想掉都無人要。
不過,工程部方面,我唔知太多,104係有過4部AP,
只係,D車無哂,好多可能性,可能係工程部班老大哥嫌部車難整索性掉走佢都唔奇。
如果唔係,點會以前話AP唔適合跑公路,改良完之後,都無一間廠肯要?
七擒孟獲尚知廉恥,但某相....
樂仔〞 發表於 2011-8-7 23:53 | 顯示全部樓層
原帖由 DK5416 於 2011-8-7 22:07 發表
某君成日都話U廠有後備金巴唔上牌
果6架歐3 AP係特登唔上牌既,就係太多車長投訴軑重,上咩線都會比人PORT

轉比荔廠都唔錯呀,反正之前都KEEP過4部 歐3 AP
唔會唔識整掛 ...

但當年 L 廠批 E3 AP 留廠留得幾勁下 ...
入左 U 廠後出車率真係高左好多
我諗 L 廠都係唔太適合要 AP AMN 呢 D 車
直至批車又夠期被趕出市區
admin79 發表於 2011-8-8 00:21 | 顯示全部樓層
接到有其他站友報告指 #70 文章裡面有違規評分
因為評分被其他站友勾銷故本人僅能暫時加 1 分檢查 (系統問題)
該暫時評分會檢查完後取消

另外其他文章評分將一起檢查
故由本貼文時間開始
由 #1- 本貼文 (#123) 均暫時不准許評分
違規者會以站規 15 條處理

在此再一次促請正反兩方應尊重相反立場
討論應提出確實理據支持
根據站規規定對任何個人或機構作出無理之批評
可作灌水文章處理
感謝合作
站務文章
admin79 發表於 2011-8-8 01:49 | 顯示全部樓層

文章70 : 3ASV427_KS8246站友評分理由 - 橫蠻無理
本板認為不合理, 站友評分理由過於簡單並且沒有另文解釋 (文章71回覆並不合理)
屬惡意評分, 查因站友以前有同樣記錄
按站規39條停板14天

文章99 : HY1677站友評分理由 - 山頭主義
本板認為superbus站友假設kingprowm站友認為
「荔枝角淨係應該收 AVBWU 同 ATEU」
故此評分不合理, 不過情況仍可以接受, 故只取消評分

文章101 : petcity站友評分理由 - 你唔好玩就真喇,你就至係死霸爛霸,好煩呀你
本板難以接受該評分理由
亦違反站規37及39條, 理應停板7天
考量到kingprowm站友本標題多次發出無理批評
故寬減暫停貼文權4天
另外向kingprowm站友發出注意一次
討論應提出確實理據支持, 對任何機構作出無理之批評
可作灌水文章處理

其他文章負評分不予取消
站務文章
teddybus 發表於 2011-8-8 10:37 | 顯示全部樓層
del
2437 發表於 2011-8-8 19:40 | 顯示全部樓層
GB9206,GB9437可以出返可以荔廠啦!快D行反、复古RT-102好law!!
原帖由 GF2158 於 5/8/2011 01:44 發表
7/8起,
6C
S1 HG7407>HE423
S2 HS9659>HD9820

12A
32 HL8725>GC2488
33 HG3037>GC2805
35 HL1891>GB5018

43B
S30 HE423>GM3684
S31 HD9820>GN927

62X