hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) [apple]麥記密密加 全日都有廿蚊餐
開啟左側

[apple]麥記密密加 全日都有廿蚊餐

kay 發表於 2011-8-20 08:28 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

http://hk.apple.nextmedia.com/template/apple/art_main.php?iss_id=20110820&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=15541099
下周一推廿元超值餐發言人未肯透露加價日期,只強調加價同時,餐廳下周一起將售價 20元的巨無霸、魚柳包及 6件麥樂雞等三個超值套餐,原本只在中午或晚間時段售賣,延長至上午 11時至凌晨 4時周一至周日發售。據麥當勞網頁食品價格顯示,加價 2.5%後,每個套餐約加價 7角,如雙層芝士孖堡套餐,原價 26.5元,加價後售 27.2元。

又加價又推優惠,其實會唔會有d矛盾
越貴就越無人食,廿蚊餐做多幾個夠填數?
kei_hk 發表於 2011-8-20 11:16 | 顯示全部樓層
廿蚊餐成效一定有。

最少廿蚊餐會引到我這些平時極少去的人光顧﹐以往的廿蚊餐時段﹐m記自己都有做分析的﹐他們都會覺得整體有數為才會做。

以前廿數餐時段﹐我都留意到都不是很多人買廿蚊餐﹐只有3份1是廿蚊餐﹐所以應該生意額是有提升的。

事實上﹐不少非旺區的分店﹐晚上都以人流少的﹐廿蚊餐是有助提升晚間的生意額的。

ATR83 發表於 2011-8-20 15:43 | 顯示全部樓層
呢招高明,將3個20蚊餐改為全日供應,藉以吸引多D人幫襯以減少其他餐因加價可能造成的損失
知足‧就能活得幸福
brian 發表於 2011-8-20 15:53 | 顯示全部樓層

呢間公司又想加價,又唔想生意數量(唔係指生意額)跌…
出此"上策"?

Snoopy@FB8617 發表於 2011-8-21 00:35 | 顯示全部樓層
真係認真咁講
有$20餐我真係食多左M記
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
lsc04d11 發表於 2011-8-21 11:42 | 顯示全部樓層
睇東方話..「全日」$20餐包括BIG MAC,魚柳同埋六件麥樂雞...

$20都係吸引我去M記既地方之一.
但買一送一卡更吸引我囉...

套餐 買一送一卡
中汽水 大雀檸/凍奶茶
中薯條 麥旋風
BIGMAC 雙牛芝堡
$20  $19.8(視乎分店大雀檸/奶茶價錢,O係中環就23個幾..)

平時我嗌廿蚊餐都唔會食薯條轉沙律(+$3.5),汽水又唔飲轉奶茶(+$2),所以買一送一卡都抵好多..

去過幾間麥當勞,個收銀見完我咁嗌都話呢個嗌法抵好多,野飲仲要變大(雀檸!!)
個包仲可以唔使指定o個三種$20餐既..(不過就嗌咩包就變咩價錢...)

所以我想爭取keep住出買一送一卡,就算加價到$12/張,我都一定買!
32 發表於 2011-8-21 12:32 | 顯示全部樓層

相對佢D貴餐,$20餐真係幾抵,
佢加價加得咁密,有時晚上九點後就算想食都會係芝士孖堡配奶昔,唔想蝕俾佢

ATR83 發表於 2011-8-21 12:51 | 顯示全部樓層
之前脆X雞腿飽餐都有份20蚊會食呢個,而家想飽BIG MAG餐係不二之選
知足‧就能活得幸福
bigfish_hk2 發表於 2011-8-22 12:26 | 顯示全部樓層
上星期六(未有全新推廣$20餐)o係寶勒巷分店見到一個奇景
雖然單買巨無霸係貴過豬柳蛋漢堡
不過豬柳蛋漢堡餐(大約$25.7)係貴過巨無霸餐(大約$25.1)
實在太誇張呀!

請問而家o的雞蛋,豬肉加幅係唔係多過芝士同牛肉呢?
福建幫超市有過期30日叉燒包
blueblue 發表於 2011-8-23 15:48 | 顯示全部樓層

有樣野唔係幾明: 雙層芝士孖堡同做特價的雙牛芝堡好似一樣甘, 點解仲要食貴d的雙層芝士孖堡呢?
中華民國.精彩一百