hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) [貼圖]年初八 iT@lk 新春行大運
開啟左側

[貼圖]年初八 iT@lk 新春行大運

FX8173 發表於 2006-2-6 00:05 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

早茶後到達大帽山停車場

巧遇沙田順利單車運輸用 URVAN

小車組合照

全體合照

另一角度

隱藏戰車一號

雙生兒

隱藏戰車二號

雙生兒與隱藏戰車二號合照

今日雖然人唔多,只有十人左右,全數得七架車,但係今日氣氛唔錯。
早上 0930,o係荃灣集合後就上大帽山川龍飲早茶。果度 D 單線雙程路o既交通真係唔到您唔服﹗
的士佬同D Holiday Driver 有理無理就算前面有車都隊架車入o黎,最後就頂死晒o係中間……
飲完茶後,就去大帽山停車場影下相﹗但途中就發生o左兩個小插曲︰
1) 有版非版友o既同行車輛o係川龍倒車返回荃錦公路時,右邊車尾同架小巴擦過,同行車輪車尾多o左個『簽名』,而架小巴就甩o左粒沙板螺絲。但係小巴佬無追究,於是我o地就繼續上山。
2)到去停車場,好晒陣預備影相之際,有個女人渣住架 AE100 車住個光頭佬打直停o係我o地o既『車陣』前面,仲熄埋匙o忝﹗於是,我就上前,有禮貌地同佢講︰『唔好意思,我o地影緊相,唔知可唔可以泊去果邊旅遊巴隔離呢?』但果個光頭佬竟然o係此刻彈起架車個車頭冚,好唔客氣地回應我︰『我要入偈油喎,等我整埋先啦﹗』我即時火都o黎埋,我好聲好氣同你講o野,你咁無禮貌答我。由於我架車個迫力皮已經夠期換,所以架車上已經 Ready 好一套 DTM 迫力皮隨時換。所以,見佢咁唔客氣,我亦都唔客氣地,將架車駛到佢架車前,熄匙,唧高架車拆轆預備換o野﹗另一位版位亦都泊o係我前面抹車。個光頭佬見勢色唔對,就走返上車叫個女人開車走,但係佢前路已經俾我 Block o左,佢只好倒車由一個o岩o岩夠位o既空間度出。但此時,泊埋便o既一架萬事得亦都要開車,而果個空位,架萬事得係可以出車有餘o既﹗點知,果個女人唔理三七二十一,倒後o左一半,頂死o左架萬事得搞到出唔到,佢就回軑回o左十幾手,架車都係原位不動﹗(其實佢只要將架車郁前一米,已經可以夠晒位俾架萬事得出) 最後,萬事得上兩名大漢落車,指住個女人同光頭佬鬧,個女人先識移前架車。架萬事得走o左後,個女人都係搞唔掂,架 AE100 都係走唔到,最後,要個光頭佬渣,先可以三手軑倒車走到﹗成件事上,唔好話我無賴,我只係以其人之道還自其人之身﹗你唔客氣o既,我都唔使對你客氣,係想玩o野我隨時可以陪你玩﹗
影完相,去o左錦田 D 劏車場度睇料。之後就浩浩蕩蕩幾架車一齊入o左新界西北區一個車場度洗車、抹車、打蠟。而我架車,就順手換埋套迫力皮,同埋將左右兩隻前鮑魚噴o左做金色,扮晒 Brembo 咁

希望下次再有機會同大家去遊車河~ 下次帶埋我女朋友o黎~

XF176 發表於 2006-2-6 00:36 | 顯示全部樓層
圖一: 左面個靚女係咪版友黎架?

圖四: 最左面銀色車是否 Aristo (Lexus GS300)
          可否介紹各車的車主是誰?

你地真係幾玩野喎, 不過人多勢眾, 怕佢有_ 呀!
 樓主| FX8173 發表於 2006-2-6 00:42 | 顯示全部樓層
原帖由 XF176 於 2006-2-6 00:36 發表
圖一: 左面個靚女係咪版友黎架?

圖四: 最左面銀色車是否 Aristo (Lexus GS300)
          可否介紹各車的車主是誰?

你地真係幾玩野喎, 不過人多勢眾, 怕佢有_ 呀!

圖一果位係非板友車友o既女朋友o黎o架,唔知點解,今日我第一眼見到佢已經覺得好面善,好似o係邊度見過咁…

圖四,最左果架係日產 Sunny o黎o架,唔係 ARISTO﹗

我係有鬼谷組貼紙果架 EG8 o既車主,其他有份出席o既快 D 入o黎『對號入座』啦﹗

arhang2001 發表於 2006-2-6 00:48 | 顯示全部樓層

我尋晚先知今日有事用唔到車,所以黎唔到,希望仲有機會同各位見見面,
真係唔好意思....
lee329 發表於 2006-2-6 00:54 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-2-6 00:05 發表
早茶後到達大帽山停車場

巧遇沙田順利單車運輸用 URVAN

小車組合照
[ ...

well done!!對付d非常人有時真係唔用非常手段先得!!
今次版聚d車多左好多,相信下次應該會仲多(如果大師父連祖師爺黎埋仲好),不過係咪上次有d車今次冇黎?
ps:希望版方加快處理成立車會既事宜啦!!!
授命于天 ,既壽永昌。
 樓主| FX8173 發表於 2006-2-6 00:57 | 顯示全部樓層
原帖由 arhang2001 於 2006-2-6 00:48 發表
我尋晚先知今日有事用唔到車,所以黎唔到,希望仲有機會同各位見見面,
真係唔好意思....

唔緊要啦﹗下次實再有機會o既~
 樓主| FX8173 發表於 2006-2-6 00:58 | 顯示全部樓層

原帖由 lee329 於 2006-2-6 00:54 發表

well done!!對付d非常人有時真係唔用非常手段先得!!
今次版聚d車多左好多,相信下次應該會仲多(如果大師父連祖師爺黎埋仲好),不過係咪上次有d車今次冇黎?
ps:希望版方加快處理成立車會既事宜啦!!!

據我所知就係喇﹗有D就車有事,有D就人有事,有D就唔合知醒等等,所以今次見唔到上次有o黎o既前輩﹗

*等板方搞,分分鐘有排等~
lee329 發表於 2006-2-6 01:22 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-2-6 00:58 發表

據我所知就係喇﹗有D就車有事,有D就人有事,有D就唔合知醒等等,所以今次見唔到上次有o黎o既前輩﹗

*等板方搞,分分鐘有排等~

唉...小弟就係車有事,初一當晚同班friend行完維園+食埋甜品,返去大坑渣車走時(5:30am),發覺錶板同埋右邊前後燈都唔著,好彩個天開始光,都可以渣返去西環飲早荼;之後自己check過又唔係燒灰士,而相熟車房又擒日先開檔可以放低比佢整,結果攪到後日先有車渣....
授命于天 ,既壽永昌。
MEMPHIX 發表於 2006-2-6 12:06 | 顯示全部樓層
架車要驗,又冇順風車,所以冇到。
奇望下一次
老婆打老公?因住比雷劈呀妳!
BEN_HT8912 發表於 2006-2-6 19:11 | 顯示全部樓層

我又貼一d  

全體

車仔兩部

Twins

兩部型車

尋日幾好玩,不過希望下次夾到時間多d車