hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) [路邊社透露] 38,40,41A & 71s全泠消息
開啟左側

[路邊社透露] 38,40,41A & 71s全泠消息

aPower 發表於 2012-3-13 23:23 | 顯示全部樓層

admin87 發表於 2012-3-13 23:23 | 顯示全部樓層
原帖由 FV5383 於 2012-3-13 18:55 發表
樓主將鄰壇消息轉載及未經原有消息者轉載
知唔知已經犯左規?

根據B0板規第2(b)條, 除投訴人明確證實抄襲, 否則本板無意加以限制轉載消息。

另閣下於#1 以「未經消息原有人同意下轉載」作負評分,
請提出抄襲之證據, 否則評分將予撤銷。

如2012年3月15日23時59分前仍未收到有關證據, 將當作未能證明抄襲。

B0板主
admin87
bustop 發表於 2012-3-13 23:30 | 顯示全部樓層
原帖由 =x=coperight=x= 於 2012-3-13 22:25 發表
姐係其實我想問
究竟呢個帖所提出o既消息係堅定流

堅定流我就唔知,
不過肯定有兩個消息來源,
一個叫做「唔信就按報告掣」,
另一個叫做「你到時咪知囉」.
GF2158 發表於 2012-3-13 23:38 | 顯示全部樓層

其實呢個傳聞係由一個消息人士發放左俾一個唔係呢度既巴迷知
而呢個巴迷再發放出去既時候有部分資料JAM埋左一齊
正確版本係41A 25號全冷, 消息人士無提及過40
38同71S係短期內實行但無確實日期

P.S.有時D野唔肯定既最好都唔好快過消息人士去放料
消息人士話日後如果再有呢D消息都係再三考慮應唔應該完全唔放出黎
因為巴士迷實在太鍾意認叻
講完

評分

參與人數 5aPower +4 HugeC +3 收起 理由
calvinyeung + 1 + 1 point
S3M221-EH439 + 1 + 1 你個簽名同個post相映成趣
=x=coperight=x= + 1 detailed description
toyl + 1 P.S. 好有point!
FBI2 + 1 而家好多巴迷叻唔切

查看全部評分

巴士迷....真係過癮=__=
GK9112@66-01 發表於 2012-3-13 23:45 | 顯示全部樓層
=x=coperight=x= 發表於 2012-3-14 01:10 | 顯示全部樓層

回復 24# 的帖子

麻煩晒

先前唔知邊到見有人話架9710 上左咁勁o既熱狗廣告實捱到最尾幾條線先全冷,,

點知e+ 開刀先就係41A
GM3701 發表於 2012-3-14 12:11 | 顯示全部樓層

原帖由 =x=coperight=x= 於 2012-3-14 01:10 發表
麻煩晒

先前唔知邊到見有人話架9710 上左咁勁o既熱狗廣告實捱到最尾幾條線先全冷,,

點知e+ 開刀先就係41A

咁我都唔明....正常黎講...其他線全冷先都應該未到41A

41A應該做最尾架嘛...既然行得果架JR team
FBI2 發表於 2012-3-14 12:36 | 顯示全部樓層
原帖由 GM3701 於 2012-3-14 12:11 發表

咁我都唔明....正常黎講...其他線全冷先都應該未到41A

41A應該做最尾架嘛...既然行得果架JR team

我可以百分百擔保,41A肯定不會是最後全冷的路線,也肯定會於極短期內全冷.

據了解,最後全冷的有16,32M,39A,5A,7M.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
DE2889 發表於 2012-3-14 12:44 | 顯示全部樓層
1A、32B應該最後一批全冷線
鄧麗欣fans
FBI2 發表於 2012-3-14 12:49 | 顯示全部樓層

原帖由 DE2889 於 2012-3-14 12:44 發表
1A、32B應該最後一批全冷線

32B未必會,因為區議會已放行.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工