hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 港外鐵路 (R3) 直通車兩問
開啟左側

直通車兩問

victorwong888 發表於 2012-8-24 01:46 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

KC7813_ATS64 發表於 2012-8-24 14:14 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

你這種假設不去做混混真是浪費, 如果你真的想直通車的乘務員被拉人封車的話, 建議你乘坐前帶幾隻小強或者"被染色"的白老鼠

評分

參與人數 2aPower +2 HugeC +2 收起 理由
paulwai75 + 1 + 1 樓主個腦已經出現問題!
smal + 1 + 1 hahahahhaa!! Seriously laughed!! TGIF!!!

查看全部評分

paulwai75 發表於 2012-8-24 17:59 | 顯示全部樓層
點解你咁鍾意投訴呢樣投訴果樣嘅呢?(特別係任何與中國有關嘅嘢)
上次又話要投訴沈陽d巴士碌車…
如果你真係咁多時間的話,不如真係聽我講,去睇下專科又或者心理醫生啦!成日做埋/講埋/問埋/諗埋d不切實際嘅嘢!
下次你再撘廣九直通車,乘務員再響香港境內賣雞比的話,不如你即刻報警兼打埋去食環處啦!
好老實講,就算你無買到d雞比黎食,你唔食物中毒我都肯定你個腦已經有毒!
仲有呀!既然你咁憎中國嘅所有嘢,點解你仲要經常進入中國境內呢?

原帖由 victorwong888 於 24-8-2012 01:46 發表
最近我搭廣九直通車,發現車內在香港境內(吐露港段南行)還在售賣雞腿,
乘務員說明只是收人民幣不收港幣,
是否違法行為?
可否報警要求停車檢控違例的乘務員及列車長?

另外,假如在香港境內買到的雞腿進食後出現食物中毒,
可否要 ...
106116_1023 發表於 2012-8-24 20:37 | 顯示全部樓層

咁你咪係外面食完先上車囉
一係就唔好上,外賣返屋企慢慢食
Chelsea FC
HU6455 發表於 2012-8-24 21:57 | 顯示全部樓層
另位版友已經被洗腦
同出面D議員一樣
只係識投訴
有意見都係垃圾意見

ps:希望本版有扣分制,去制止一D無意思討論同理版友既出現
yoyotown 發表於 2012-8-25 00:21 | 顯示全部樓層

回復 1# 的帖子

暑假仲有一個禮拜先完, 大家仲要捱多陣!

都唔知截停架車對香港人有乜好處, 架車塞住條東鐵我諗影響仲大, 同埋若果真係有人報警case我估警方會傾向喺紅磡恭候架車囉。
活著, 我應該做甚麼!
FBI2 發表於 2012-8-25 10:21 | 顯示全部樓層

原帖由 victorwong888 於 2012-8-24 01:46 發表
最近我搭廣九直通車,發現車內在香港境內(吐露港段南行)還在售賣雞腿,
乘務員說明只是收人民幣不收港幣,
是否違法行為?
可否報警要求停車檢控違例的乘務員及列車長?

另外,假如在香港境內買到的雞腿進食後出現食物中毒,
可否要 ...

師兄,早幾日聽你講你落雨淋病,夠鐘食藥未?

講真,我唔覺得在廣九直通車上賣國內東西是有問題,那怕是香港境內,因為人家根本沒有入境.
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
 樓主| victorwong888 發表於 2012-8-25 14:59 | 顯示全部樓層
barca_399 發表於 2012-8-25 18:12 | 顯示全部樓層

回復 8# 的帖子

咁講...
如果有架飛機飛過香港上空,有乘客買野但係航空公司唔收港弊...
咁請問洗唔洗報警截架飛機落黎,
跟住拉個機長同空姐返差館審問?
 樓主| victorwong888 發表於 2012-8-25 18:38 | 顯示全部樓層