hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) [多圖] 九巴新E50D全接觸
開啟左側

[多圖] 九巴新E50D全接觸

kmb_dx2437 發表於 2012-11-9 22:05 | 顯示全部樓層

原帖由 GK3258 於 2012-11-8 07:09 發表
[純搞笑]話唔定人地裝buzzplay呢[/[純搞笑]
不過個電視預留位條襠布似後加喎,留意下同個報站唔似一體,而且仲樣衰過條底褲

嘩我真係笑到爆左肚 依家一路打字一路撿返d腸呀內臟呀腎呀塞返落個肚到
我想問咩係襠布呢?
又係啲無厘頭自創花名?
仲有呢,我想問呢個新設計嘅組件又有咩咁樣衰呢?
之前你班友就話舊個款樣衰喇 宜家有新嘅又話樣衰
咁請問咩先叫唔樣衰呢阿大帝?
avbe35 發表於 2012-11-9 22:23 | 顯示全部樓層
其實依家九龍公司落得370部都已經表示唔買B9咁濟
不過依批話就話係 new design
龍運85系輕到行北大都飄飄下,依批車仲要更加輕
到時真係跑公路冇眼睇
HT1176 HT2877 KL5734 MU6285 RA195 RW3568
bnr34 發表於 2012-11-9 22:39 | 顯示全部樓層
原帖由 avbe35 於 2012-11-9 22:23 發表
到時真係跑公路冇眼睇 ...

我就唔見得跑北大有幾飄喇
不過你放心, 多左既乘客一定補返數
而且一定都係低過 24 噸上限
LF5502 發表於 2012-11-9 22:49 | 顯示全部樓層

傳聞出年都仲要訂車,
因為 400架只係夠兩年

原帖由 avbe35 於 2012-11-9 22:23 發表
GK9141 發表於 2012-11-9 22:58 | 顯示全部樓層
原帖由 bnr34 於 2012-11-9 10:39 PM 發表

我就唔見得跑北大有幾飄喇
不過你放心, 多左既乘客一定補返數
而且一定都係低過 24 噸上限
避震希望有改善
敢咪無禁飄
ATR83 發表於 2012-11-9 23:51 | 顯示全部樓層
呢部車好豪華,睇得出九巴真心照顧乘客
呢個同佢脫班問題係兩回事來嘅
知足‧就能活得幸福
EW9016 發表於 2012-11-10 00:02 | 顯示全部樓層

原帖由 LF5502 於 2012-11-9 22:49 發表
傳聞出年都仲要訂車,
因為 400架只係夠兩年

佢年年訂車我都唔覺得出奇!!

黎緊最快第一架12m車出牌講緊都要半年後,
370架只係夠頂去到GZ牌,大Cut車時期仲未到!!!

出年睇怕都係訂兩軸車!!
GK9636 發表於 2012-11-10 00:19 | 顯示全部樓層

有時風水輪流轉呢

還記得前兩年富豪B9+B7RLE 三百幾訂單出o西新聞稿, 同期訂的幾十部E500數量太少連新聞稿都冇

而家大單ADL威威的出新聞稿, 配襯o既好可能又係連出新聞稿都廢是啦

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
ATE24 + 1 + 1 ADL威威的出新聞稿 LOL

查看全部評分

GK9636@ATENVIRO
GNZ9068 發表於 2012-11-10 04:02 | 顯示全部樓層
其 實 呢 架 咪 就 係 大 家 好 想 睇 既 E50D 囉 , 都 唔 明 點 解 咁 鬼 多 人 嚮 到 拗 E50D 定 E500 定 E500 Mk III 定 唔 知 乜 。

= ___, = "
iambighead 發表於 2012-11-10 07:09 | 顯示全部樓層

回復 12# 的帖子

How to go to the Euro Bus Expo from London?

^__^