hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 【歐洲自駕遊】~意大利極速狂奔之旅~ (多圖注意!) ...
開啟左側

【歐洲自駕遊】~意大利極速狂奔之旅~ (多圖注意!)

bbtong 發表於 2013-1-11 10:29 | 顯示全部樓層

原帖由 蕃茄仔 於 2013-1-8 17:47 發表
好一個有錢嘅敗家仔…錢多就做d善事啦!

好一篇文章, 給眼紅者的回文破壞了
傳媒引用我文章是無上光榮
bbtong 發表於 2013-1-11 10:30 | 顯示全部樓層
原帖由 蕃茄仔 於 2013-1-11 09:02 發表
多事嘅人原來更多…

你是始作桶者
傳媒引用我文章是無上光榮
蕃茄仔 發表於 2013-1-11 16:22 | 顯示全部樓層
淨係試渣兩部車都已經接近四萬,呢d行為絕對可以稱之為“折墜”…點知仲有兩條蛋散響度懶正義,其中一個仲要原來係文盲,真可悲!討論區唔係要黎發表意見嘅咩?
admin26 發表於 2013-1-12 01:09 | 顯示全部樓層

永久暫停貼文權通告:         蕃茄仔

標題: 【歐洲自駕遊】~意大利極速狂奔之旅~ (多圖注意!)
網址: http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-746586-1-1.html
分板: V
違規站友:蕃茄仔
回覆編號: #8 #10, #13
違反站規: 34

判決: 永久停板

理由: 有關站友在其他站友分享文章, 第一回應(#8)打上"好一個有錢嘅敗家仔…錢多就做d善事啦!",
之後回應"多事嘅人原來更多…", "淨係試渣兩部車都已經接近四萬,呢d行為絕對可以稱之為“折墜”…
點知仲有兩條蛋散響度懶正義,其中一個仲要原來係文盲,真可悲!討論區唔係要黎發表意見嘅咩?"

有關站友態度非常嚴重惡劣, 以"敗家仔", "蛋散", "文盲"形容其他站友, 亦批評他人行為“折墜”, 本人認為
有關內容反映有關站友完全唔識得尊重他人, 無原因下挑起罵戰, 此人不適宜再在HKITALK 貼文, 判永久停板

admin26
版務文章
HE7921 發表於 2013-1-16 10:37 | 顯示全部樓層
280km/h唔係好快咋喎…我識人係香港開車由起步到呢個速度只需7.2x秒

(至於係邊條路同邊款車我就唔講咁多喇,只知該款車由起步至100km/h只需1.9秒)

輸出馬力約950-1050匹

期待香港出現載161人的E500 MMC
slashkennedy 發表於 2013-1-17 07:42 | 顯示全部樓層
原帖由 HE7921 於 2013-1-16 10:37 發表
280km/h唔係好快咋喎…我識人係香港開車由起步到呢個速度只需7.2x秒

(至於係邊條路同邊款車我就唔講咁多喇,只知該款車由起步至100km/h只需1.9秒)

輸出馬力約950-1050匹 ...

犀利!!!仲勁過差唔多二千萬一架千二匹嘅Bugatti Veyron 16.4 super sport版
人地0-100都要2.46秒
Wikipedia mobile - Bugatti Veyron
真正辛苦嘅工作係要忍耐
HE7921 發表於 2013-1-18 23:12 | 顯示全部樓層

原帖由 slashkennedy 於 2013-1-17 07:42 發表

犀利!!!仲勁過差唔多二千萬一架千二匹嘅Bugatti Veyron 16.4 super sport版
人地0-100都要2.46秒
Wikipedia mobile - Bugatti Veyron

可惜呢款車或會因為耗油量太高而無法在港領牌行走
 樓主| volvo_chan 發表於 2013-1-18 23:50 | 顯示全部樓層
原帖由 HE7921 於 2013-1-16 10:37 發表
輸出馬力約950-1050匹 ...

嘩....0-280km/h只需8秒唔洗,仲勁過F1,我真係好興趣想知呢款係乜野車?

如果閣下所講是真的話,真心希望同大家分享下~

PS:同埋我想問閣下覺得要幾多km/h先叫快?
至于你信不信,我反正信了
 樓主| volvo_chan 發表於 2013-1-19 00:14 | 顯示全部樓層
原帖由 tgyl233 於 2012-12-27 18:49 發表
呢次旅程你洗左幾多錢?

另外玩Supercar的$40,000,意大利和英國租車費約$14,000,機票酒店洗費交通費約$45,000,
計落都洗了十萬,不過這次旅程所到的地方和行程比較特別,所以成本特高,但這些地方和體驗人生
真係無幾可有機會接觸到,所以今次就豪玩一次!

原帖由 F-15E 於 2012-12-29 01:52 發表
C200要幾錢日?

租車約€150/日,租了5日連入油大約花了€900

原帖由 cheuknam1245 於 2013-1-10 22:55 發表
葡萄味濃…
人有貧有富,有能力去消費下促進下經濟,返黎咁有心機出post我地又睇得過癮,
幾好丫

你又知人地搵幾多?人地有冇做善事你又知?
盲目仇富既人真多 ...

想不到這個post會引起部份板友反感,在此僅致抱歉

其實各有各睇法,我唔介意人地點睇我,折墜唔折墜就睇個人,我又唔係將$40,000扔落海,
又唔係用$40,000坐一程$40已經坐到的巴士,現時個人經濟下負擔得起下,豪花一次真是無妨...

正如有些酒店住一晚唔洗一千,有些可能要過一萬蚊晚,其實平有平花貴有貴用。
搵返黎的錢無論點慳點儲最終都係要洗(將來買樓養妻活兒都係要洗錢),錢帶唔到落棺材,
同埋如果全世界個個都係咁諗偏向低消費,世界就唔會流轉,有好多物品亦都唔會出現,
最起碼飛機唔會有商務艙頭等艙,又例如超級跑車理應亦唔會出現(個個坐巴士/地鐵咪得lor)...

至于你信不信,我反正信了
HE7921 發表於 2013-1-20 01:11 | 顯示全部樓層

原帖由 volvo_chan 於 2013-1-18 23:50 發表

嘩....0-280km/h只需8秒唔洗,仲勁過F1,我真係好興趣想知呢款係乜野車?

如果閣下所講是真的話,真心希望同大家分享下~

PS:同埋我想問閣下覺得要幾多km/h先叫快? ...

呢款車原裝280匹馬力,容積2568c.c.

如果你開車既速度係連隱形戰車都追你唔到既話咁就真係快喇