hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 教會都學到溝通和相處的技巧
開啟左側

教會都學到溝通和相處的技巧

jorg 發表於 2006-3-23 23:49 | 顯示全部樓層

原帖由 dennislokawai 於 2006-3-23 23:47 發表

呢d情況我覺得佢係講笑多d囉...
邊有人炸完人又同人講架?
駁俾人插咩?!

我冇能力......因為佢識judo
警HKP察
dennislokawai 發表於 2006-3-23 23:51 | 顯示全部樓層
原帖由 jorg 於 2006-3-23 11:48 PM 發表

一個問題ge發生係好多原因
請閣下唔好全部推哂落樓主身上

我無推晒,
你見唔到我加左「可能」兩個字咩?
但你點解釋到樓主佢無人肯同佢相處呢?

我諗大家都係為佢好,
我都好希望大家都講下個睇法睇下點幫到佢
youtube.com/c/dennislokawai
jorg 發表於 2006-3-23 23:55 | 顯示全部樓層
原帖由 dennislokawai 於 2006-3-23 23:51 發表

我無推晒,
你見唔到我加左「可能」兩個字咩?
但你點解釋到樓主佢無人肯同佢相處呢?

我諗大家都係為佢好,
我都好希望大家都講下個睇法睇下點幫到佢

咁閣下有咩高見?

p.s.我ge建議係樓主可以試下諗下問題成因
然後問下別人ge意見
而自己亦可以報course同睇下有關ge書籍
警HKP察
dennislokawai 發表於 2006-3-23 23:57 | 顯示全部樓層

原帖由 jorg 於 2006-3-23 11:55 PM 發表

咁閣下有咩高見?

p.s.我ge建議係樓主可以試下諗下問題成因
然後問下別人ge意見
而自己亦可以報course同睇下有關ge書籍

高見就無,
我既意見都係叫佢諗下會唔會問題出自自己身上,
因為人最係睇唔出自己個弱點。
youtube.com/c/dennislokawai
 樓主| DE2889 發表於 2006-3-24 00:47 | 顯示全部樓層
原帖由 dennislokawai 於 2006-3-23 23:39 發表

這已顯示極有可能係你同人相處上出現一d問題,
正常情況下除一個人犯眾憎外否則都總有一班人相處得好。

P.S. 唔好誤會,我唔係話你犯眾憎

升中四果然轉左第二板後d同學以同很不主動打招呼,當我死左一樣,跟本成日約出來私人節目(如行街和看電影等),樣樣呢d節目沒有預我)
鄧麗欣fans
jorg 發表於 2006-3-24 21:56 | 顯示全部樓層
原帖由 DE2889 於 2006-3-24 00:47 發表

升中四果然轉左第二板後d同學以同很不主動打招呼,當我死左一樣,跟本成日約出來私人節目(如行街和看電影等),樣樣呢d節目沒有預我)

唔一定係您問題ge,我讀中六果陣班人都好有問題
幾乎大部份人都係無情、冷漠、橫行
以前果班個lab report會互相幫助
但呢班人自己識ge野就算係friend都唔會教
警HKP察
 樓主| DE2889 發表於 2006-3-24 22:56 | 顯示全部樓層

原帖由 jorg 於 2006-3-24 21:56 發表

唔一定係您問題ge,我讀中六果陣班人都好有問題
幾乎大部份人都係無情、冷漠、橫行
以前果班個lab report會互相幫助
但呢班人自己識ge野就算係friend都唔會教

是,以前D人,同而加D人差很遠,我估受到電視、電影的對白和行為有關
D人先至變得沒有主動,甚至洗禮後教會,都照樣講粗口和做不當事情
鄧麗欣fans
jorg 發表於 2006-3-24 22:58 | 顯示全部樓層
原帖由 DE2889 於 2006-3-24 22:56 發表

是,以前D人,同而加D人差很遠,我估受到電視、電影的對白和行為有關
D人先至變得沒有主動,甚至洗禮後教會,都照樣講粗口和做不當事情

被動都係其次
最慘係我讀中六果班d人係無情
佢地ge無情真係好多學校裏面ge人都睇唔過眼
警HKP察
 樓主| DE2889 發表於 2006-3-25 00:05 | 顯示全部樓層
原帖由 jorg 於 2006-3-24 22:58 發表

被動都係其次
最慘係我讀中六果班d人係無情
佢地ge無情真係好多學校裏面ge人都睇唔過眼

如果比著我,我就唔想佢r
佢用說話攻擊我,我就會對佢不客氣
鄧麗欣fans
novkovsky 發表於 2006-3-27 02:33 | 顯示全部樓層

得罪講句…

從來響教會都見唔到真係有甚麼「神的力量」…
響教會所見…真正好人果班其實不嬲都係做好人,入教會只係一時胡途唔記得自己係個好人…
比教友提醒之下而變翻好…

相反,果d虛偽人就其實不嬲都「空虛」的…
入教會只係為左令自己更虛…

對「神的力量」我已經無法相信佢存在了…「朋輩力量」反而就覺得響教會中好濃厚…