hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴路線 68M、268B、268C、269B、968X 調整服務及開辦 ...
開啟左側

[服務調整] 九巴路線 68M、268B、268C、269B、968X 調整服務及開辦路線 68E

2076 發表於 2013-5-14 22:49 | 顯示全部樓層

其實68E既然是循環線,為何回程唔行馬田路? 話哂馬田路行去大馬路都唔係近,住宅又比較密集,行去十八鄉路都係遠,68E做埋馬田路又會不會有較佳客量,唔駛只靠爾巒尚悅果堆私樓。
抗議962B重組
還我962全日服務
阿Dee 發表於 2013-5-14 22:50 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2013-5-14 22:45 發表

有次係大馬路等車返尖咀OFFICE,見268B差唔多有車,索性唔行去搭西鐵,等268B,當時成車坐滿走.
算數啦.
而家呢個社會風氣係咁.

無論餐廳,歌手,巴士線,巴士車.
健在果時無人理,無咩人珍惜,無咩人欣賞.

到果d野就尼無喇,或者無左.
又係到懷念,rip,又話幾好,無左唔得,成堆人一窩風.

樣樣野平時唔理,人地一收返,或者削減,個個就展現生人霸死地精神.
見都見到慣,無咩感覺.
Lelouch 發表於 2013-5-14 22:51 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2013-5-14 22:45 發表

有次係大馬路等車返尖咀OFFICE,見268B差唔多有車,索性唔行去搭西鐵,等268B,當時成車坐滿走.

呢條線客量飄忽
唯一肯定夠客既係每日晚繁開始至12點
阿Dee 發表於 2013-5-14 22:52 | 顯示全部樓層

原帖由 Kaix 於 2013-5-14 22:28 發表

68M吾會辛苦得滯, 因為我相信268B既客大部分都會轉搭西鐵
一條B同一條C,就已經知道咩叫有人搭,邊條線先係仲有得做.
無需要達數據出尼.
h2o 發表於 2013-5-14 22:53 | 顯示全部樓層
原帖由 aa2_dart 於 2013-5-14 22:14 發表

Man... clam down呢度discuss吾系鬥咀開拖..吾洗咁激動
依家元朗又吾系淨系得條大馬路 周圍都有客源 依家68M一個元朗三個大站揹起成個元朗出荃灣葵涌去轉車既客 條線又吾系真系咁密依家仲要頂埋268 ...

大佬, "周圍都有客源" 唔代表周圍都要開線呀. 而家南至大棠, 北至橫洲都識去大馬路轉車, 你九巴一打散D路線, 班次疏晒, 最高興就K兄啦 ......

laikingsouth 發表於 2013-5-14 23:20 | 顯示全部樓層
原帖由 FBI2 於 2013-5-14 21:53 發表

268B我唔同你拗,但263M頹足十幾年,改過咁多次線,都仲係極冇客,咁都仲話有POTENTIAL起死回生? 咁同叫陳僖儀翻生有咩分別?
冇希望就係冇希望,冇希望既線,留多一天都冇意思.

如果

1. 俾 263M 行大馬路落葵涌, 或

2. 俾 263M 行大馬路,經新汀九橋落青衣, 264M唔經大馬路

是但一個方案都救得返 263M 喇,使鬼阿乜水翻生咩!
阿Dee 發表於 2013-5-14 23:25 | 顯示全部樓層

原帖由 laikingsouth 於 2013-5-14 23:20 發表

如果

1. 俾 263M 行大馬路落葵涌, 或

2. 俾 263M 行大馬路,經新汀九橋落青衣, 264M唔經大馬路

是但一個方案都救得返 263M 喇,使鬼阿乜水翻生咩! ...
講呢d都冇意思.
係cut就係cut,而家只係倒數緊.

望68A改去青衣改得好小小好過啦.
laikingsouth 發表於 2013-5-14 23:27 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb63x 於 2013-5-14 22:41 發表

你提及既唐人新村、塘坊去天水圍站,要先搭一程761P再轉一程751先去到

區外人至會咁搭(除非在塘坊見到751好快到),否則他們會在天耀落車,再 70乜 或者行三分鐘
過西鐵站,入閘前至拍卡。
坤仔 發表於 2013-5-14 23:32 | 顯示全部樓層
十八鄉路西行往元朗公園方向
馬田壆, 蝶翠峰站已經有巴士站
站牌暫時被袋遮住
laikingsouth 發表於 2013-5-14 23:35 | 顯示全部樓層

原帖由 阿Dee 於 2013-5-14 23:25 發表

講呢d都冇意思.
係cut就係cut,而家只係倒數緊.

望68A改去青衣改得好小小好過啦.

有得救同無盡力去救,或者救不得其法係兩回事!見到d區外人係度指指點點
,身為用家其實都幾無奈。仲有 68A 改後不經葵涌,呢次重組其實對洪水橋
居民都唔係一件好事。