hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 新版大霸王…
開啟左側

新版大霸王…

DK5416 發表於 2006-4-2 22:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

攝於又一城首展…
部車比舊款仲型…
FX8173 發表於 2006-4-2 23:32 | 顯示全部樓層
o依?﹗我今日又有去睇喎~
除o左睇 Previa,我仲特別留意返o左好多次o既 Yaris,$128000,因為女朋友鍾意,但換車無期…
 樓主| DK5416 發表於 2006-4-2 23:34 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-4-2 23:32 發表
o依?﹗我今日又有去睇喎~
除o左睇 Previa,我仲特別留意返o左好多次o既 Yaris,$128000,因為女朋友鍾意,但換車無期…

但係佢今日呢架隻色同部車好似唔多襯…成架MARCH咁…
聽落D人關車門既聲,好似幾紮實喎…

你今日幾點去睇?
我6點去既…收工先得閒睇…
CZ_6686 發表於 2006-4-2 23:47 | 顯示全部樓層

我覺得買番舊版Vitz仲好...
新款好似比人泵脹左咁
Bridgestone POTENZA RE001 Adrenalin
FX8173 發表於 2006-4-2 23:50 | 顯示全部樓層
原帖由 DK5416 於 2006-4-2 23:34 發表

但係佢今日呢架隻色同部車好似唔多襯…成架MARCH咁…
聽落D人關車門既聲,好似幾紮實喎…

你今日幾點去睇?
我6點去既…收工先得閒睇…

果架做 Display o既橙色 Yaris 已經係我第四次見佢o架喇﹗之前o係海運、屯中、又一城同沙田都已經見過佢﹗除o左呢架橙色齋版o既 Display 車,仲有兩架一黑一白加o左包圍o既 Display 車﹗而齋版都另外仲有兩架唔同色o既 Display車o架~

*新 Yaris 我最唔鍾意就係佢後座果三個可以升高o既頭枕……

今日因為我同女朋友出去九龍塘食飯,所以中午點幾兩點就出o左去喇﹗果時o岩o岩有 Model o係度做 Promote~
art0925 發表於 2006-4-3 12:46 | 顯示全部樓層
I would still prefer Fit/ Jazz, I don't really like the Yaris, btw, US finally have fit la, it's 105hp 1.5 vtec version, the sports version is about $15,000MSRP, and also the dash board is a little different then JDM/ HK version Jazz/fit.  Apparently, that will be the dash board for the next facelift version of Jazz (it will be it's forth facelift).
6008-JU1220 發表於 2006-4-3 19:16 | 顯示全部樓層

車頭成架新civic咁...
Bridgestone Potenza RE55S
cu5437 發表於 2006-4-3 20:57 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
FX8173 發表於 2006-4-3 22:22 | 顯示全部樓層
原帖由 cu5437 於 2006-4-3 20:57 發表
行貨係咪只得2.4?水貨就有V6版

p.s.新Camry V6版係3.5,不過果284匹馬力似乎就用唔著

噚日聽個 Sales 講,好似唔止 2.4 o架~仲有架大 cc D~

*講真﹗俾我揀我都揀 Previa 好過揀 Alphard﹗Preiva 無論外型定係內裡都瀟灑D~
 樓主| DK5416 發表於 2006-4-3 22:48 | 顯示全部樓層

原帖由 cu5437 於 2006-4-3 20:57 發表
行貨係咪只得2.4?水貨就有V6版

p.s.新Camry V6版係3.5,不過果284匹馬力似乎就用唔著

上一代都係只係入2.4…可能怕同ALPHARD市場重疊掛…
唔知點解宜家D新車無喇喇大左500CC…
CEFIRO都係3.0變3.5喇…