hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 朝早一個全車身廣告,夜晚已經係另一個... ...
開啟左側

朝早一個全車身廣告,夜晚已經係另一個...

da54 發表於 2006-4-3 23:09 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

小弟想問下有無行家知道究竟換一個全車身廣告實際要用幾耐.....

頭先我好 surprise.... 因為今朝我返工果陣,見到新巴 #1411 行 111,
當時仲係黑色 LINKS 廣告。點知頭先放工同朋友食完飯返屋企,
竟然見到 1411 已經變左紅色 M 記飯 tastic 廣告行 23....!!
前後岩岩 12 個鐘!

我諗緊,照計新廣告無理由就咁貼係舊的上面,即係要一"滅"一貼,
朝早仲行緊街,中午返廠換廣告,夜晚又可以返出黎,效率極高呢...
唔知以前有無試過效率高到咁~

另外,唔知道今朝 111 果班車係咪日修車呢...?
至於你們信不信?反正我信了
LA11 發表於 2006-4-3 23:30 | 顯示全部樓層
樓主大約幾點見到架 1411 呢 ??

111 有三架車做完以下班次後要返廠 :

*坪石開 0747 (金鐘特車)
#寧遠街開 0755
木廠街開 0825

* 要攝埋 301 至返廠
# 要攝埋 2 維園特車至返廠

Rt.985 美田 → 灣仔 (經:逸城閣)
 樓主| da54 發表於 2006-4-3 23:35 | 顯示全部樓層
原帖由 LA11 於 2006-4-3 23:30 發表
樓主大約幾點見到架 1411 呢 ??

朝早近9點 @ 中銀大廈 (往中環)

另外 0747 果班 111 特車係咪之前要行 106 九龍城短途車....?

至於你們信不信?反正我信了
LA11 發表於 2006-4-3 23:53 | 顯示全部樓層

原帖由 da54 於 3/4/2006 23:35 發表

朝早近9點 @ 中銀大廈 (往中環)

另外 0747 果班 111 特車係咪之前要行 106 九龍城短途車....?

0個架車要 ........
星期一至五攝半轉 106 往黃大仙 (藍灣半島開 0616)
星期六攝半轉 111 往坪石 (港澳碼頭開 0643)
星期一至星期六攝半轉 111 金鐘特車 (坪石開 0747)
星期一至星期六攝半轉 301 往上環 (隧道口開 0857)
之後至返創富道車廠 .

樓主所講0既唔知係唔係0係木廠街開 0825
0個一架 111 特車 ; 新巴電牌係有 106 九龍城
同埋 106 九龍城碼頭0既 , 不過兩者都變0左
古董 , 唔知幾時至用囉 .

Rt.985 美田 → 灣仔 (經:逸城閣)
M 發表於 2006-4-4 06:01 | 顯示全部樓層
會唔會係果架巴士一邊係LINKS廣告,一邊係M記廣告呢?
我都唔相信咁快可以換一個全車身廣告。
抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
KC8249 發表於 2006-4-4 06:48 | 顯示全部樓層
jd2522 發表於 2006-4-4 08:24 | 顯示全部樓層

我曾經記得有一個版友話見到JG3353(68X掛牌正午係柏麗灣全車身廣告,

但係一轉之後番黎就變左清新之選)
18092001 發表於 2006-4-4 19:02 | 顯示全部樓層
原帖由 jd2522 於 2006-4-4 08:24 發表
我曾經記得有一個版友話見到JG3353(68X掛牌正午係柏麗灣全車身廣告,

但係一轉之後番黎就變左清新之選)

冇錯, 大約係 04 年 9 月尾至 11月期間
當日 JG3533 行 74X 蛇車
早上係柏麗灣廣告, 下段出廠就變左綠色版清新之選
orange 發表於 2006-4-4 22:56 | 顯示全部樓層
呢個年代用貼紙做廣告物料,上一條T Banner都只係半個鐘,就
算做全車身只要唔使再噴油焗油,返廠半日就可以出街做生意
Leyland 發表於 2006-4-5 18:11 | 顯示全部樓層