hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (R) Railway 鐵路討論區 香港鐵路 (R1) 有關機場捷運幾問:
返回列表 發新帖
開啟左側

有關機場捷運幾問:

hsu 發表於 2005-1-24 17:51 | 顯示全部樓層

[ref=113078]tse0856[/ref]  在 2005-1-23 08:21 PM 發表:

我問架車可唔可以兩頭行 ?

可以~
係機尾與機頭之間有轉接軌
可以兩面兩卡列車互轉服務
簽名被屏蔽
BL24 發表於 2005-1-25 00:13 | 顯示全部樓層
[ref=112020]LV5[/ref]  在 2005-1-22 08:44 PM 發表:

haha
sorry可能記錯左
比多d資料la
部捷運有個制是用來召喚部車去車站載客
但我成日等車時按果個制...
好似冇用的

PS
我有一段時間日日去啟二食的
但有時要去轉機位W1,T5,T6附近開工

LV5

你冇記錯,我走的那一日依然係抵港的是有四卡,
離港只有兩卡,可能係現在加了車卡。
最尾一個星期,有四日晌w1間MP房訓覺,坐呢個無
人駕駛坐都我怕怕,好記得仲要有日打八號波。

ps.機場停電果日,全機場最好的地方竟然就係呢六卡
無人駕駛,入到去即刻爽晒。
BL24 發表於 2005-1-25 00:19 | 顯示全部樓層
[ref=111139]hsu[/ref]  在 2005-1-21 10:47 PM 發表:

如果冇記錯
我記得去機尾方向同去抵港方向
都係2抽4卡既
(通常慣左反方向由抵港搭去機尾)

(你係咪成日去啟二食飯呢?)

係咪加左車卡,暑假時仲好似係抵港四卡,
離港兩卡。

我通常都係搭抵港的一面的無人駕駛,感覺
上離港的一面冇咁方便。

(晌機場要晌員工餐廳食飯,除左啟二,都唔
知可以去邊食……打死都唔去啟一)
hsu 發表於 2005-1-25 20:56 | 顯示全部樓層

[ref=114265]BL24[/ref]  在 2005-1-25 12:19 AM 發表:

係咪加左車卡,暑假時仲好似係抵港四卡,
離港兩卡。

我通常都係搭抵港的一面的無人駕駛,感覺
上離港的一面冇咁方便。

(晌機場要晌員工餐廳食飯,除左啟二,都唔
知可以去邊食……打死都唔去啟一)

我多次過啟二食飯都係見到往33-80既方向都係兩抽四卡
當然
去40橋食飯就搭往33-80方向
否則搭W1方向又要經PSD Check Point
好煩~

(啟一d人話成日食到肚痛
但我又冇事喎~#
MP房?難道你都係AVSECO既人黎?)#
簽名被屏蔽
LV5 發表於 2005-1-26 15:48 | 顯示全部樓層
[ref=114868]hsu[/ref]  在 2005-1-25 08:56 PM 發表:

我多次過啟二食飯都係見到往33-80既方向都係兩抽四卡
當然
去40橋食飯就搭往33-80方向
否則搭W1方向又要經PSD Check Point
好煩~

(啟一d人話成日食到肚痛
但我又冇事喎~#
MP房?難道你都係AVSE ...

我都prefer 抵港層果部
可以過少D check point
唔駛同客逼
仲一定有位坐.....

ps:啟一是否apron上果個飯堂,是的話我已經見過兩三個人中招
MP房的經驗.......難忘(頂)
BL24兄,唔去啟二,仲有7樓禁區ma

LV5

[ Last edited by LV5 on 2005-1-26 at 15:50 ]
hsu 發表於 2005-1-27 19:27 | 顯示全部樓層
[ref=115560]LV5[/ref]  在 2005-1-26 03:48 PM 發表:

我都prefer 抵港層果部
可以過少D check point
唔駛同客逼
仲一定有位坐.....

ps:啟一是否apron上果個飯堂,是的話我已經見過兩三個人中招
MP房的經驗.......難忘(頂)
BL24兄,唔去啟二,仲有7樓禁區 ...

不過往W1方向列車既顯示好唔清楚
有D客投訴根本唔知道有車過W1

P.S.啟一無錯
即係16橋樓下果個
LV5兄,難道你都係HA黎?
知道咩叫MP房?
簽名被屏蔽
LV5 發表於 2005-1-28 10:27 | 顯示全部樓層

[ref=116656]hsu[/ref]  在 2005-1-27 07:27 PM 發表:

不過往W1方向列車既顯示好唔清楚
有D客投訴根本唔知道有車過W1

P.S.啟一無錯
即係16橋樓下果個
LV5兄,難道你都係HA黎?
知道咩叫MP房?

昨日睇番機場的資料,原來以前的轉機位是由T1去到T5
W1 以前係T4....
E1同E2就係T1同T2
而T3,T5同後期新設的T6用T仍字頭

是的oo
我曾經是HA.....莫非你都係.....
其實除左我,在回這篇文的板友當中仲有至少一位都是HA

..好似有少少答錯線

LV5

[ Last edited by LV5 on 2005-1-28 at 11:05 ]
hsu 發表於 2005-1-28 11:52 | 顯示全部樓層
[ref=117175]LV5[/ref]  在 2005-1-28 10:27 AM 發表:

昨日睇番機場的資料,原來以前的轉機位是由T1去到T5
W1 以前係T4....
E1同E2就係T1同T2
而T3,T5同後期新設的T6用T仍字頭

是的oo
我曾經是HA.....莫非你都係.....
其實除左我,在回這篇文的板友當中 ...

無錯呀
不過而家有個係改左用W2既
大概位於四十幾橋果邊

講番機場無人駕駛
早一兩日搭過
全程只需四十幾秒(又快左?)

我而家都係HA黎
唔知你係幾時走呢?
簽名被屏蔽
BL24 發表於 2005-1-29 03:17 | 顯示全部樓層
[ref=117228]hsu[/ref]  在 2005-1-28 11:52 AM 發表:

無錯呀
不過而家有個係改左用W2既
大概位於四十幾橋果邊

講番機場無人駕駛
早一兩日搭過
全程只需四十幾秒(又快左?)

我而家都係HA黎
唔知你係幾時走呢?

佢呀,我記得晌HA大裁員時被裁了。
我好采D,有得做多個零禮拜。

師兄,你係HA11幾幾幾呢?
kmb3asv3 發表於 2005-1-29 09:57 | 顯示全部樓層

[提提大家]

由於受板規16(f)條所限,
任何閒聊式之對話將會被視為灌水處理.

各位如有非關於鐵路本身的討論,
可以到其他分板或以imsg形式討論.

多謝各位合作與諒解.

[C1 板主]
超智能巴士 Super-Intelligient Bus