hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) [貼相]短版hiace
開啟左側

[貼相]短版hiace

FAST 發表於 2006-4-9 21:27 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

呢架hiace 行電油,出私家車牌o既~~~
活躍係沙田,元朗...

係我個隊單車隊既team car ~ hehe~~~
試過行緊高速車頂o的單車一收油飛o左架出黎 @@
FX8173 發表於 2006-4-9 23:12 | 顯示全部樓層
前期型 SUPER CUSTOM 配初代 AZ 包圍﹗

*Fast 您就勁啦﹗入o左 CMS 佢o地旗下 D Team﹗有得成日操車~
 樓主| FAST 發表於 2006-4-9 23:29 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-4-9 23:12 發表
前期型 SUPER CUSTOM 配初代 AZ 包圍﹗

*Fast 您就勁啦﹗入o左 CMS 佢o地旗下 D Team﹗有得成日操車~

部車最近先大執做黑色,原本銀色o既..
過隧道成日收錯錢 haha~

*我地唔係cms o架...我地係bici 新team黎的...
FX8173 發表於 2006-4-9 23:31 | 顯示全部樓層

原帖由 FAST 於 2006-4-9 23:29 發表

部車最近先大執做黑色,原本銀色o既..
過隧道成日收錯錢 haha~

*我地唔係cms o架...我地係bici 新team黎的...

唔封尾窗應該唔會收錯錢o架喎,好明顯係收錢果個o既問題~

*係咩?﹗我以為係 CMS、Marco Polo 之外o既新 Team~
 樓主| FAST 發表於 2006-4-9 23:34 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-4-9 23:31 發表

唔封尾窗應該唔會收錯錢o架喎,好明顯係收錢果個o既問題~

*係咩?﹗我以為係 CMS、Marco Polo 之外o既新 Team~

因為尾窗貼左張黑色貼紙... haha~
淨返一條邊...

不過唔知係錯覺定點...
部車車尾單車唔係咁夠位...
車頂就驚驚地.... haha 不過晒個陣好多人望住...

FX8173 發表於 2006-4-9 23:40 | 顯示全部樓層
原帖由 FAST 於 2006-4-9 23:34 發表

因為尾窗貼左張黑色貼紙... haha~
淨返一條邊...

不過唔知係錯覺定點...
部車單車唔係咁夠位...
部車頂就驚驚地.... haha 不過晒個陣好多人望住...

貼黑貼紙?﹗呢期小心 D 喎﹗仲要o係 HIACE 上咁搞,呢排差佬捉得 D HIACE 好緊﹗
如果貼o左黑貼紙,D 差佬唔識分您私家車定貨 Van,叫埋您入『嘉年華』就有排煩喇﹗

*長陣 HIACE 可以放 7 部車,如果係三座位版就更加可以放 16 部之多﹗
 其實 HIACE 車頂裝單車架要好小心﹗因為架車本身已經高,加o左單車架之後仲高,有 D 地方過時要睇頂﹗另外佢重心已經高,再加o野上去一入彎,唔使快,都好易出現您上面講『飛車』o既情況~
*呢架係 92~96 年款,買時係手波定自動波?幾多年車?使唔使 $80K?
 樓主| FAST 發表於 2006-4-9 23:43 | 顯示全部樓層

原帖由 FX8173 於 2006-4-9 23:40 發表

貼黑貼紙?﹗呢期小心 D 喎﹗仲要o係 HIACE 上咁搞,呢排差佬捉得 D HIACE 好緊﹗
如果貼o左黑貼紙,D 差佬唔識分您私家車定貨 Van,叫埋您入『嘉年華』就有排煩喇﹗

*長陣 HIACE 可以放 7 部車,如果係三座位版就更加可以放 16 部之多﹗
 其實 HIACE 車頂裝單車架要好小心﹗因為架車本身已經高,加o左單車架之後仲高,有 D 地方過時要睇頂﹗另外佢重心已經高,再加o野上去一入彎,唔使快,都好易出現您上面講『飛車』o既情況~
*呢架係 92~96 年款,買時係手波定自動波?幾多年車?使唔使 $80K?

唔係我搞既,唔理啦 haha~

呢部應該係短o架啦...係咪?
同埋飛車唔係轉彎,反而係dup車....

手波車,好似就唔駛.......
買返黎總之唔係貴...不過電油車入油就真係貴......
FX8173 發表於 2006-4-9 23:51 | 顯示全部樓層
原帖由 FAST 於 2006-4-9 23:43 發表

唔係我搞既,唔理啦 haha~

呢部應該係短o架啦...係咪?
同埋飛車唔係轉彎,反而係dup車....

手波車,好似就唔駛.......
買返黎總之唔係貴...不過電油車入油就真係貴......

呢架短陣,香港行貨都賣過,但係係全開窗 DX 版﹗
個單車架鎖唔實 D 車咩?

您架如果係日本版就 2800cc,香港行貨版就 3000 cc,講真,都幾食油,點解唔買架油渣車﹗

*油價係就係幾高,但係︰( Raymond 講果段,摘自 Hot Machine)

樓主| FAST 發表於 2006-4-9 23:54 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-4-9 23:51 發表

呢架短陣,香港行貨都賣過,但係係全開窗 DX 版﹗
個單車架鎖唔實 D 車咩?

您架如果係日本版就 2800cc,香港行貨版就 3000 cc,講真,都幾食油,點解唔買架油渣車﹗

*油價係就係幾高,但係︰( Raymo ...

意外一則...
仲要唔知係大埔定沙田行緊高速中線飛出黎 haha~

因為架車係用一個幾平既價錢買返黎,原本都係想要油渣車o架...

FX8173 發表於 2006-4-9 23:56 | 顯示全部樓層

原帖由 FAST 於 2006-4-9 23:54 發表

意外一則...
仲要唔知係大埔定沙田行緊高速中線飛出黎 haha~

因為架車係用一個幾平既價錢買返黎,原本都係想要油渣車o架...

*我地都係..haha

邊個架車咁慘呀?﹗飛架乜出o黎?﹗ Bianchi?﹗

油渣車係揀就唔好揀 96 年前喇﹗有排整﹗電油車又唔合載貨用…

*您呢架當年代理係叫『客車版』……