hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 大家千析唔好去康怡吉之島食野, 態度真差! ...
開啟左側

大家千析唔好去康怡吉之島食野, 態度真差!

2ac 發表於 2006-4-13 15:13 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今日放半日, 去左康怡吉之島買野食
2:30左右我買左一份八爪魚炒麵
點知等到2:45都無, 我話等左好耐
個人叫我等下啦, 等多一陣啦, 仲話炒我果份先
點知到左2:55, 有兩份八爪魚炒麵出黎, 竟然唔咪俾我既
我當然不滿, 話退錢
個人竟然話「你幫襯左幾多錢呀? 要退錢咪退囉!」
呢d係乜野態度, 係咪哈我唔會發惡?
我要搞事可以搞到好大都得

之後我囉住18元走, 宜家乜都未食
大家覺得我應該點好, 應唔應該有進一步行動?
問我幫襯左幾多錢, 這是什麼道理? 人地咪又係買左十八蚊!
係咪我俾180元即刻有呀, 成班人都庸俗勢利
d錢唔咪袋落佢地個袋架!

我一定會投訴, 至於應唔應該有進一步行動, 勞請大家俾意見

**其實買果陣都好唔like架啦, 明明我排第二, 點知有個人打尖買
我話她第邊排, 她同我show張職員証乜都無講就排左我前面
宜家CID 嗎? 職員都唔守紀律
到我既時候, 我乜都未話想食, 個收銀見我囉住d錢, 竟然向我攤大手板
不如我唔食俾晒d錢你好唔好?
盲毛一名! 我講左食果樣野成四五次都打唔入到機
搞到我都唔好意思, 因為後面有人排緊
咁老唔好做收銀啦, 返鄉下耕田會好d既

始終都係 978  第 1 - 50 集
HY671 發表於 2006-4-13 15:36 | 顯示全部樓層
寫去方向或者生果報囉。
永遠懷念MJ
 樓主| 2ac 發表於 2006-4-13 16:10 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-4-13 15:36 發表
寫去方向或者生果報囉。

um, 都有這個可能

但係宜家個市真係咁好, 生意唔憂做?
這些真係唔咪待客之道

果檔係E舖, 尋晚幫襯左C舖既扒飯, 才覺得唔錯之際, 都唔夠24小時又令小弟有言於此
echan318 發表於 2006-4-13 16:27 | 顯示全部樓層

想件事有回應,
最好就直接去總寫字樓投訴,

佢地唔人頭落地,
都唔會有好日子過.
Ketsu 發表於 2006-4-13 16:51 | 顯示全部樓層
呢個情況...梗係搞大佢啦!
佢呢句說話都講得出既
(家陣十八蚊唔係錢黎架?)
真係可以即刻去叫佢經理出黎
睇下家陣係佢惡定係你惡

你番十八蚊走都算仁慈喇
呢個時候真係大條道理
叫佢賠償你時間上既損失添呀
Abusing dead rule -> Denial of reality
 樓主| 2ac 發表於 2006-4-13 17:17 | 顯示全部樓層
宜家度氣過左都叫無乜事了
但係真係好唔鍾意呢d人既態度lor
我就算唔買都唔可以這樣子待客掛

正如我等巴士去銅鑼灣, 見到部606, 巴士埋站開門我問下經唔經銅鑼灣
司機話唔經, 我唔坐, 唔通個司機可以話我?
Ketsu 發表於 2006-4-13 17:46 | 顯示全部樓層

原帖由 2ac 於 2006-4-13 17:17 發表

正如我等巴士去銅鑼灣, 見到部606, 巴士埋站開門我問下經唔經銅鑼灣

我諗個司機就算話你
都唔會傻到響你面前講既
最多響你走左之後
先響背後指指點點你囉

不過佢會唔會咁做
就不得而知囉
(唔通你返轉頭捕佢麼...)
Abusing dead rule -> Denial of reality
cruisesnet 發表於 2006-4-13 19:25 | 顯示全部樓層
原帖由 2ac 於 2006-4-13 17:17 發表

支持你去投訴,比d sales一個警惕都好
U-157星之Kelvin 發表於 2006-4-13 23:45 | 顯示全部樓層
我會建議你向總公司投訴好過交俾報章,最基本分店經理都會重視你的投訴
經報章都未必認真跟進,到時可能白費心機
nwfb1601 發表於 2006-4-14 12:59 | 顯示全部樓層

原帖由 U-157星之Kelvin 於 2006-4-13 23:45 發表

我會建議你向總公司投訴好過交俾報章,最基本分店經理都會重視你的投訴
經報章都未必認真跟進,到時可能白費心機

其實如果向消委會投訴0既話,總公司0個邊又會唔會用心
follow 你單 case 呢?
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116