hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) [轉載]有元朗市民投訴68E元朗公園做總站受到影響 ...
開啟左側

[轉載]有元朗市民投訴68E元朗公園做總站受到影響

HeyKan 發表於 2014-12-8 05:10 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

內容如下:
公園北被68E霸佔後,連K68都行埋一邊,想落客都冇諚落,有對頭車駛過黎点算?
d68E司機大佬仲離譜,當正係自己屋企一樣,吸煙、攤大睇報紙、埋堆吹水、
仲用鎖練掛私家櫈係行人路燈柱上,真討厭,快d搬去18鄉路迴旋處喇,果度地方大d,
比較適合佢地多d,乖乖哋,5好再駛入黎公園南、北路喇,有老有嫩係度做運動,好危險架

這是我的回應:
68E果度係總站 有巴士擺係度 有何問題?

條路又唔係窄 有對頭車又點?
各下認為對頭車唔識停同避?

(有對頭車駛過黎點算)
呢個問題 真係好低能

加上有幾可有對頭車?
元朗公園一帶車流量又少

相對以前錦田總站51擺路邊 條路仲窄
54 64K 77K果D夠冇位比人落車la
就算而家個分站雙向兩邊都長期比人泊哂車 有何分別?
相比下元朗公園算什麽?

冇錯
吸煙可能影響倒人

但攤大睇報紙 埋堆吹水
用鎖練掛私家櫈係行人路燈柱上 有何影響??
仲有(你親眼見巴士司機用鎖練掛私家櫈)?

除左吸煙
巴士司機連睇報紙 埋堆吹水都唔得
咁樓主想D巴士司機點?

原諒我直接
反而我覺得樓主係自私揾野嘈囉

評分

參與人數 1aPower +200 收起 理由
admin + 200 hkitalk.net facebook專頁推介

查看全部評分

Choi 發表於 2014-12-8 07:20 | 顯示全部樓層
召喚百份報
新造的人、如鷹展翅上騰。
lsc04d11 發表於 2014-12-8 10:36 | 顯示全部樓層
我唔明對頭車有咩影響,如果有,即係你鍾意在車群中過馬路JE,咁你唔望右望左再望右過路,你自己驚就去番公園南路盡頭既過路處過路,有冇聽過在車LA中過路好易被撞死。

K68冇位落客?咪玩?
彌敦道、軒尼詩道、元朗大馬路都大把呢D情況,有D車(未必係巴士)死都泊O係慢線,仲要O係度至少五分鐘,巴士司機冇理由等佢開走,自然就會O係非馬路邊落客,咁又點……(我承認司機咁樣做會有危險,但這些情況你不是未試過吧?)

我以為佢投訴冇得O係之後O個兩個公園南/北路站落車JA……(只睇標題時)
當年268B(由269B分拆的繁時線)都有呢個問題啦…都係元朗公園總站者,況且個「總站」其實都好多位……
(當時那位居民未搬進?)

睇黎投訴者唔搭68E,先唔鍾意佢O係度,叫D司機定68E總站搬去十八鄉路迴旋處呀,如果只叫司機去,落車後行去,然後抖、吸堂,再返黎開車?你咪玩啦?
如果係68E咁樣既理由就搬總站同埋唔服務公園南/北路,咁不少乘客多得你唔少(雖然呢D乘客相對唔算多……)

groom1002 發表於 2014-12-8 11:44 | 顯示全部樓層

是否係巴士陰公男?
hk20020062 發表於 2014-12-8 22:55 | 顯示全部樓層
嗰啲低能仔真係多鬼餘
Lelouch 發表於 2014-12-9 00:07 | 顯示全部樓層
岩啦, 還掂你地唔想要
一於就cut左佢換264M返黎
hadboy5 發表於 2014-12-9 12:29 | 顯示全部樓層

果條友根本係不滿68E 取代264m 多d,仲有對面線成日有死車係度你又唔轟,唔滿意K68咪叫佢調返轉咁行元朗公園果個圈,果度本身係總站點解叫人搬,第時元朗南發展路哂只會越來越多車係果度做總站,你話建議入朗屏都合理D,叫人擺第二條街即係將問題轉移去第二條街度
groom1002 發表於 2014-12-9 13:50 | 顯示全部樓層
宜家這投訴者在facebook鬧上面網民不如搬去街市住,可見佢係一名二世祖!
reason 發表於 2014-12-9 15:09 | 顯示全部樓層
反而有興趣想知佢口中「搬去十八鄉路迴旋處」具體位置係邊。講到又大地方又較少人流

yuiok158 發表於 2014-12-9 20:26 | 顯示全部樓層

想知68E客量同264M差幾遠