hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 城巴新巴BYD首航資訊
開啟左側

[車型及機械] 城巴新巴BYD首航資訊

skm213 發表於 2015-12-18 23:37 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

27/12
城巴11號線78號線

28/12
城巴12號線81號線

29/12
城巴25A號線

評分

參與人數 1aPower +200 收起 理由
hkitalk.media + 200 hkitalk.net facebook專頁推介

查看全部評分

neoplan720p 發表於 2015-12-19 00:35 | 顯示全部樓層
留名等睇巴膠一邊學成龍講「中國的會爆炸」,一邊衝去影、衝去搭。

香港人就係咁架啦,一邊鬧TVB,一邊繼續睇,咁TVB 唔會覺得有問題架。

同樣,你要俾壓力巴士公司嘛,咁係要take action架:
一、巴士公司出大陸巴士嘅模型,唔好買;
二、自己唔坐大陸巴士都唔夠,要話埋俾班驚死嘅香港人聽。印傳單、落巴士站宣傳呢架車係爆炸品,列埋大陸車嘅黑歷史俾人睇,增強說服力先得架嘛,剩係係網上同埋FB,貼張成龍相出黎,有乜意思?

你班巴膠做唔做到?

利申:小弟就無時間去落街宣傳,但都叫做寫過文去網媒,等更多人知道越黎越多大陸巴士係香港行走嘅事實。
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
PF2802 發表於 2015-12-19 11:47 | 顯示全部樓層
neoplan720p 發表於 2015-12-19 00:35
留名等睇巴膠一邊學成龍講「中國的會爆炸」,一邊衝去影、衝去搭。

香港人就係咁架啦,一邊鬧TVB,一邊繼 ...

咁我唔去搭唔去影

有無資格講中國的會爆炸?

TR5774
da54 發表於 2015-12-24 10:53 | 顯示全部樓層

至於你們信不信?反正我信了
neoplan720p 發表於 2015-12-24 12:04 | 顯示全部樓層
PF2802 發表於 2015-12-19 11:47
咁我唔去搭唔去影

有無資格講中國的會爆炸?

有資格。

我只係話啲言行不一嘅巴膠。

利申:從來都反對中國製巴士引進香港。
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
1005 發表於 2015-12-24 20:45 | 顯示全部樓層
請問呢五部車會用邊五部青年做配對測試?
快樂有時,唯有Timely
AVD1 發表於 2015-12-25 07:53 | 顯示全部樓層

neoplan720p 發表於 2015-12-19 00:35

香港人就係咁架啦,一邊鬧TVB,一邊繼 ...

其實我真係唔明,講「中國的會爆炸」同去坐同影相有咩關係?
前者係唔信中國貨,後者只係因為首航去見證,
去影相去坐,唔代表佢會鐘意中國貨,
同時鐘意中國貨,都唔代表第一日會仆去坐仆去影 ……
LJ7006 = MF5119 = AVD1
1005 發表於 2015-12-25 08:13 | 顯示全部樓層
AVD1 發表於 2015-12-25 07:53
其實我真係唔明,講「中國的會爆炸」同去坐同影相有咩關係?
前者係唔信中國貨,後者只係因為首航去見證 ...

那更顯得那些人口不對心
又要坐又要驚部車爆炸
(坐0既時候或者影0既時候爆更甚)

為免血肉模糊
那更應有咁遠走更遠

利申:有車到就上

快樂有時,唯有Timely
AVD1 發表於 2015-12-25 08:30 | 顯示全部樓層
1005 發表於 2015-12-25 08:13
那更顯得那些人口不對心
又要坐又要驚部車爆炸
(坐0既時候或者影0既時候爆更甚)

口不對心就睇下你點睇,
但我個人認為「中國的會爆炸」個中心意思並唔係咁狹義話架車真係會爆炸,
而係根本就唔鐘意大陸貨(無論係巴士好定係其他貨品 - 手機呀平板電腦 ……)入侵香港,只因大陸貨個 QC 真係好麻麻 ……

利申:
我係唔鐘意大陸野,不過同你一樣見車就上,冇咩必要虐待自己對腳。
LJ7006 = MF5119 = AVD1
ma212223 發表於 2015-12-26 09:58 | 顯示全部樓層

AVD1 發表於 2015-12-25 08:30
口不對心就睇下你點睇,
但我個人認為「中國的會爆炸」個中心意思並唔係咁狹義話架車真係會爆炸,
而係根 ...

就算所謂中國的會爆炸
咁啱搭中被炸死嘅機率
隨時仲細過企喺馬路邊等車時俾車失控撞死嘅機率

如果真係咁危險
大陸啲人早就死晒
一出RDP   要去鵝頸橋?