hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) CCTVB洪永城下繁拍劇阻塞巴士上落
開啟左側

[報刊新聞] CCTVB洪永城下繁拍劇阻塞巴士上落

eric278 發表於 2016-8-20 09:07 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

來源:蘋果日報 (20/8)
洪永城拍無綫新劇霸馬路 放工時間阻巴士上落客

為了拍劇,阻塞巴士上落及導致交通擠塞,CCTVB有冇向警方及運輸署申請和知會?
警方是否可以檢控CCTVB該等行為?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
tracytracy1998 + 1 + 1 多謝分享

查看全部評分

還看香港公交
tracytracy1998 發表於 2016-8-25 01:41 | 顯示全部樓層
咁閣下企出馬路影相阻巴士電車又點計先

評分

參與人數 1HugeC +10 收起 理由
流星☆雨 + 10 英雄所見略同

查看全部評分

zh.hkferry.wikia.com 香港渡輪大典~
SU-SW-TB-edwin 發表於 2016-8-25 04:43 | 顯示全部樓層
同樓主有咩分別?
五十步笑一百步
wave 發表於 2016-8-27 23:50 | 顯示全部樓層

其實大台可以找工作人員幫手維持路面交通秩序確保巴士可順暢上落,拍攝進度至少也不受影響.題外話:大台應查看街道附近有沒有不受歡迎的媒體記者有沒有偷拍(如果報),要求記者出示記者証才可拍攝,至少大台自已不會俾果報有位入.
zheng_nian_1993 發表於 2016-8-27 23:59 | 顯示全部樓層
wave 發表於 2016-8-27 23:50
其實大台可以找工作人員幫手維持路面交通秩序確保巴士可順暢上落,拍攝進度至少也不受影響.題外話:大台應查 ...

你都癲架

若要人不知,除非己莫為
你係做得出怕咩人知呀
你要響街拍野唔該係你要就人確保你自己唔好麻煩到人條街家下你架? 我鐘意影咩就影咩你憑咩阻止呀?
唔想人影到你自己唔好阻住條街阻住其他人!
咩Q要出示記者證,你都混帳架
先撩者賤,你死返去你自己個廠自己地頭拍咪唔會有人影你
又唔駛你響度獻世兼阻住地球轉阻塞交通
再唔係就唔該夜深先好出黎拍外景
唔係全世界圍住你個低質電視臺黎轉去就你架

是非不分黑白顛倒
CCTVB,過主啦
"不受歡迎"既媒體?
你唔好四圍望啦,你自己就係啦紅底CCTVB
去問下幾多香港人會By你丫拿,打手

kmb_dx2437 發表於 2016-8-28 01:39 | 顯示全部樓層
為了影巴士,阻塞巴士上落及導致交通擠塞,首相有冇向警方及運輸署申請和知會?
警方是否可以檢控首相該等行為?