hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) [KMB] 18/05/2006 EC7127 @ 41A
開啟左側

[KMB] 18/05/2006 EC7127 @ 41A

chrisappear 發表於 2006-5-22 11:30 | 顯示全部樓層

原帖由 jorg 於 2006-5-22 07:26 發表
講返正題先
真係大特見
平時41a都係用s3v
估唔到會有架咁正ge
同埋張相影得唔錯

41A間中有吉蘭,才不是甚麼大特見.
早排先見過3316,8251行過,兩次均代9323.
dennislokawai 發表於 2006-5-22 11:45 | 顯示全部樓層
原帖由 chrisappear 於 2006-5-22 11:30 AM 發表

41A間中有吉蘭,才不是甚麼大特見.
早排先見過3316,8251行過,兩次均代9323.

前排我先影過EC2083@41A
youtube.com/c/dennislokawai
teddybus 發表於 2006-5-22 12:18 | 顯示全部樓層
原帖由 shtsang 於 2006-5-22 02:01 發表

咁我都無謂講咁多野,我只可以講一句
"影巴士攪到冇命就唔抵啦",再俾多一句
'如果用D唔適當既方法影又受傷既話,
冇人會可憐你,仲要踩多你幾腳'
PS,請勿對號入座,我係對住d不嬲為左影
巴士就衝出馬 ...

人地話左唔係你都要屈人.... 你無唔無聊d 呀....

shtsang 發表於 2006-5-23 00:41 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2006-5-22 12:18 發表
人地話左唔係你都要屈人.... 你無唔無聊d 呀....

話左唔係乜野呀??乜野屈人呀??
閣下知唔知呢位版友發生過乜野事呢??
如果閣下唔知既話,咁好似係閣下屈
緊我咋喎..
祖記保方抵死,做壞事係會有報應
novkovsky 發表於 2006-5-23 01:53 | 顯示全部樓層
原帖由 shtsang 於 2006-5-23 00:41 發表

話左唔係乜野呀??乜野屈人呀??
閣下知唔知呢位版友發生過乜野事呢??
如果閣下唔知既話,咁好似係閣下屈
緊我咋喎..

你又真係好無聊喎…
呢個位一睇就知唔洗出馬路都影到啦(除非佢部機無zoom)
你d語氣你到明係串緊樓主...有心挖苦果隻啦...
我就真係睇唔過你眼了...雖然樓主往跡的確非常不佳
shtsang 發表於 2006-5-23 01:59 | 顯示全部樓層
原帖由 novkovsky 於 2006-5-23 01:53 發表
你又真係好無聊喎…

我又想問下....點樣一睇就知道唔駛出馬路影呢??
講真自己好似係5-6年前晌個度影過相,個度既環
境我真係唔記得左,咁有d人前科唔好,我提醒下都
唔可以嗎??
仲有,我只係勸d平時鐘意走出馬路影相既人小心
自己既生命,咁如果樓主唔係既,根本可以當我講
既野係'耳邊風'同'發嗡風'.邊度係寸緊樓主呢??
祖記保方抵死,做壞事係會有報應
arhang2001 發表於 2006-5-23 02:39 | 顯示全部樓層

原帖由 CardCaptor 於 2006-5-22 03:10 發表

那可能是閣下的中文能力有問題了
(不是怎會用錯標點符號在問句後面呢?)
否則,不如請閣下解釋一下閣下那句的本來意思吧~~

我話問句唔會用係問號後面,你就掉返轉夾硬話我果句係問句,
你都得架啦。

請問~~係咩野標點符號?小弟孤陋寡聞,未曾見過。
arhang2001 發表於 2006-5-23 02:40 | 顯示全部樓層
原帖由 novkovsky 於 2006-5-23 01:53 發表

你又真係好無聊喎…

唔係個個人都知個位係行人路架喎,你都識講除非,唔好諗到所有野都理所當然,唔該!
 樓主| CardCaptor 發表於 2006-5-23 07:04 | 顯示全部樓層
原帖由 shtsang 於 2006-5-23 01:59 發表

我又想問下....點樣一睇就知道唔駛出馬路影呢??
講真自己好似係5-6年前晌個度影過相,個度既環
境我真係唔記得左,咁有d人前科唔好,我提醒下都
唔可以嗎??
仲有,我只係勸d平時鐘意走出馬路影相既人小心
自己 ...

咁我都無謂講咁多野,我只可以講一句
"亂寸人寸到停版就唔抵啦",再俾多一句
'如果用D唔適當既方法寸人又被人寸返轉頭既話,
冇人會可憐你,仲一定要踩多你幾腳'
PS,請勿對號入座,我係對住d不嬲
為反而反既人講

不定期舉辦各類代購活動, 詳情PM.
 樓主| CardCaptor 發表於 2006-5-23 07:12 | 顯示全部樓層

原帖由 arhang2001 於 2006-5-23 02:40 發表
唔係個個人都知個位係行人路架喎,你都識講除非,唔好諗到所有野都理所當然,唔該!

即是你都不知那是行人路吧?
但你又可以寫這句出來:

原帖由 arhang2001 於 2006-5-22 01:17 發表
咦?又係呢個位呀,企出馬路架喎,貨櫃車咁高,個司機隨時睇你唔到車埋黎架!

看來你都當自己以為的是理所當然wor

另外已經有人指出那的確是問句
(雖然你沒有用錯標點)
不定期舉辦各類代購活動, 詳情PM.