hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) AEON SUPERMARKET銅鑼灣店 一問
開啟左側

AEON SUPERMARKET銅鑼灣店 一問

JA5674 發表於 2016-10-6 22:22 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

見到AEON最近d關於超市既leaflet...
都冇左銅鑼灣店..

上官網睇就見佢得番Living PLAZA by AEON
亦都改左名做Living PLAZA by AEON銅鑼灣店..

有冇板友知道係裝緊修, 定唔做超市果part?

如果真係唔做... 呢間真係好慘... (定真係咁唔掂?)
由AEON MaxValu Prime.. 開唔夠幾個月就降格做AEON SUPERMARKET...

不過呢間我反而覺得係同區唔差.. 環境比其他超市好.. (同尖沙咀THE ONE之前同樣係MaxValu Prime比.. 都好好多)
賣既野又唔會貴過其他分店.. 同埋又有野食賣 .. 仲有位坐...
(仲要係銅鑼灣唔算貴.. 隔離WELLCOME都未必做到咁弘野食賣)  
不過地點真係唔多就腳.. 同唔多人知..

九廣鐵路100周年
ccicoltd 發表於 2016-10-7 01:12 | 顯示全部樓層
上星期日還在做九折,莫非過後就關門了?
http://youso.hk/blog/YE001369/

19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
ksmbh 發表於 2016-10-7 02:16 | 顯示全部樓層
銅鑼灣最鐘意行呢間
永遠都少客唔駛逼
百德新街惠康排隊比錢都排到怕
dramax 發表於 2016-10-8 12:20 | 顯示全部樓層

其實都死頂咗好耐,近幾次去咩鐘數都冇咩人 希慎間Jason 同禮頓間Gourmet 都唔太旺

dogdog002 發表於 2016-10-9 19:03 | 顯示全部樓層
dramax 發表於 2016-10-8 12:20
其實都死頂咗好耐,近幾次去咩鐘數都冇咩人 希慎間Jason 同禮頓間Gourmet 都唔太旺

...

無法,個個都淨係識去CitySuper/Sogo

唔買開野既就直接去CitySuper/Sogo

買開野既一入就知係貴價百佳惠康就更加唔會去買

AEON咪又係,所以分分鐘索性推晒俾去康怡做埋好過

起碼12蚊店無新鮮貨彈性好得多

dcyw 發表於 2016-10-9 22:23 | 顯示全部樓層
今天路過,超級市場部分已經結業,而Living Plaza部分則仍在營業,但感覺上
應只會營業至月底為止。

neosan 發表於 2016-10-9 22:54 | 顯示全部樓層

從來都唔知道有呢間野。。。
ccicoltd 發表於 2016-10-10 11:48 | 顯示全部樓層
neosan 發表於 2016-10-9 22:54
從來都唔知道有呢間野。。。

2012 年開的,同年年底「MaxValu Prime」已被降格為 Supermarket。
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... page%3D1&page=1

19 大坑道↔筲箕灣 $4.2
kato9690 發表於 2016-11-7 00:05 | 顯示全部樓層
今日經過, 門口寫住renovate for a better experience, 但冇提到supermarket
bb74c88 發表於 2016-11-7 16:11 | 顯示全部樓層