hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新巴2A 22/10起調整班次
開啟左側

[服務調整] 新巴2A 22/10起調整班次

ahken 發表於 2016-12-21 12:26 | 顯示全部樓層

ctb234 發表於 2016-12-21 11:28
唔好俾新城再投新線喇!
俾新城做害死人就有.
有邊條線佢係有心機做?

都係果句,一間公司如果只識做某堆人生意係做唔長的⋯⋯
截至2023年3月2日, 已有877累積積分
brianso198 發表於 2016-12-21 18:59 | 顯示全部樓層
HW8373 發表於 2016-12-20 15:02
夠邪惡既話應該都真係做得過
而家朝早 678 307p 經過則魚涌既時間
2a 都成村人上車

而家所有耀東開既82S都要做返小西灣...
 樓主| kay 發表於 2016-12-21 19:43 | 顯示全部樓層
ahken 發表於 2016-12-21 12:26

你少擔心

南港島線通左

呢間公司就會衝出香港(島)

當然都係睇佢有無決心

但如果真係hea做930X都唔會咁快開7天服務
世界很簡單 人類很複雜
RobynnNKendyFan 發表於 2016-12-21 20:54 | 顯示全部樓層

ahken 發表於 2016-12-21 12:26

你覺得人地係咁唔代表人地真係咁
有好多事實你都唔知
呀唔係唔知點解覺得你係扮唔知
反青沙撐獅隧
RobynnNKendyFan 發表於 2016-12-21 21:00 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2016-12-21 19:43
你少擔心

南港島線通左

食鬼就不嬲都有業務響港島以外 ga la
新創建 hea 南區都唔係乜野新聞 la
930X 全日呢壇野就應該都係等南區 cut 車 shift 過去
睇下南區區議員會唔岳阻止到呢樣野發生 la
反青沙撐獅隧
RobynnNKendyFan 發表於 2016-12-21 21:08 | 顯示全部樓層
ctb234 發表於 2016-12-21 11:28
唔好俾新城再投新線喇!
俾新城做害死人就有.
有邊條線佢係有心機做?

從一條線就可以得出呢個定論?
諗野可唔可以諗多 d ?
反青沙撐獅隧
RobynnNKendyFan 發表於 2016-12-21 21:10 | 顯示全部樓層

cruisesnet 發表於 2016-12-21 10:04
我睇漏眼定你見到陰間既2A???
上下繁2A日日都甩到天荒地老

其實你地o既內容都有 match o既地方
反青沙撐獅隧
brianso198 發表於 2016-12-21 21:13 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-12-21 20:54
你覺得人地係咁唔代表人地真係咁
有好多事實你都唔知
呀唔係唔知點解覺得你係扮唔知

呢間公司事實上係唔抵幫,
雖然唔係好認同個會員某D言論但唔係去到針鋒相對吧...

brianso198 發表於 2016-12-21 21:15 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-12-21 21:08
從一條線就可以得出呢個定論?
諗野可唔可以諗多 d ?

呢間公司做親$4.10, $4.60, $5.20, $6.50柒過人係事實,
而呢四種價錢既路線唔係得2A一條...

呢間公司流水線服務第三世界既話係事實黎,
雖然應唔應該畀支標佢就後話...

RobynnNKendyFan 發表於 2016-12-21 21:16 | 顯示全部樓層

brianso198 發表於 2016-12-21 21:13
呢間公司事實上係唔抵幫,
雖然唔係好認同個會員某D言論但唔係去到針鋒相對吧...

我冇話過新創建抵幫 wo
新創建我都一樣有批評過

但之前屈我o既既事我呢 d 方丈就唔會就咁算數 ge
對人不對事我都認
但希望你體諒我
反青沙撐獅隧