roquelcm 發表於 2019-1-8 21:49

港鐵西灣河站耀東線盛況

來咗架99,頂哂閘,我等搭後面2A

圖無法打直抱歉

s121424 發表於 2019-1-8 22:56

很正常,夜晚10分鐘分鐘四條巴士線冇一條嚟就排長龍。

ccicoltd 發表於 2019-1-8 23:34

後方兩條小巴呢?

neoplan720p 發表於 2019-1-8 23:36

「蝕錢線,預左收車架啦!」
「2A、77、722、99經哂怡和街、灣北、中環、香隧塞車位,脫班好正常丫!」

#新巴做得好好架啦

andy1010 發表於 2019-1-8 23:40

平過電車既巴士線就快加價:lol

mingfai31 發表於 2019-1-9 01:44

neoplan720p 發表於 2019-1-8 23:36
「蝕錢線,預左收車架啦!」
「2A、77、722、99經哂怡和街、灣北、中環、香隧塞車位,脫班好正常丫!」

唔知係你心聲定市民心聲啦..
但唔好學D唔識巴士運作既人一般見識

我銅鑼灣放工(下繁)都經常搭2A同77既(少數搭2X)
2A班次因為有埋短棍關係根本就密到5-10分鐘班
計埋77已經講緊好密

我每次搭車前都會睇GPS預番行路到車站既時間
我就甚少見2A同77會收車或者甩班(非準時總站開出)
而塞車導致誤點到分站呢D唔叫甩班
因為車根本有開到只係塞住邊個位姐
再加上各線都有碌神同車手存在並含極重流水成分
次次都拖埋一大堆2A/77/99入西灣河根本就意料中事

PS.我搭十次有九次到東區都2A/77/99三四部拖埋一齊

F428Z 發表於 2019-1-9 07:09

講開耀東線, 2A 去灣仔其實應唔應該兜入太康街鯉景灣再停筲箕灣道太祥街站方便轉 2x 同 720?

brianso198 發表於 2019-1-9 08:00

講開耀東線, 2A 去灣仔其實應唔應該兜入太康街鯉景灣再停筲箕灣道太祥街站方便轉 2x 同 720? ...
唔應該。為咗可以轉2X/720走去犧牲耀東去太古打後班客,一啲都唔值。

asv2 發表於 2019-1-9 08:48

講開耀東線, 2A 去灣仔其實應唔應該兜入太康街鯉景灣再停筲箕灣道太祥街站方便轉 2x 同 720? ...

如果個原因係方便轉 2X 就唔應該
但係如果個原因係方便谷康怡客去 722 就好應該 ;P

roquelcm 發表於 2019-1-9 10:53

if入鯉景灣預多7-10分鐘,到時722真係賺到笑
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 港鐵西灣河站耀東線盛況