5504-NK3640 發表於 2019-5-23 00:00

新巴路線 694、796R、798、798A、798B 可派 12.8 米巴士

由即日起,新巴路線 694、796R、798、798A、798B 可派 12.8 米巴士行走。

ky927 發表於 2019-5-23 00:15

798唔係之前批左呢咩

CTB690 發表於 2019-5-23 00:44

ky927 發表於 2019-5-23 00:15
798唔係之前批左呢咩

新巴比TD批左之後好似要再比牌照部批多次先可以派12.8米行

noname617 發表於 2019-5-23 08:41

但今天睇數字網,都唔見有61/2xx行駛相關路線,批黎都係方便靈活車務調動,反正798改道前操車都係用12.8

CTB690 發表於 2019-5-23 08:53

noname617 發表於 2019-5-23 08:41
但今天睇數字網,都唔見有61/2xx行駛相關路線,批黎都係方便靈活車務調動,反正798改道前操車都係用12.8 ...

116.796系新巴批左之後都密全未見過行12.8米

AVW28 發表於 2019-5-23 09:47

其實批左巴士公司都唔一定會用黎行相關路線,或者無見過唔等於佢無行過。

nwfb23 發表於 2019-5-23 09:53

睇哂全日先知會唔會派

況且得百零部車

5504-NK3640 發表於 2019-5-23 10:50

其實新巴未批呢堆線可以行 12 米 8

tonychow 發表於 2019-5-23 11:09

似乎呢堆線仲要食一排低排車先,應該唔會咁快見到有大量 12.8。

巴士遊樂團 發表於 2019-5-23 11:31

tonychow 發表於 2019-5-23 11:09
似乎呢堆線仲要食一排低排車先,應該唔會咁快見到有大量 12.8。

我覺得在現在新巴不夠12.8的情況下,在上文依啲線同之前嘅796系,302糸同116應該要等巴士公司再訂多啲12.8米先會有有依啲車行。
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 新巴路線 694、796R、798、798A、798B 可派 12.8 米巴士