koneotis 發表於 2019-8-24 19:52

avianwind 發表於 2019-8-24 19:04
寧願將條88X改為跟85、118P出東廊才對杏花有吸引力
18X柴灣特班就阿公岩道上東廊
就算唔入繞道,睇落去都順 ...

無需要為咗杏花邨搞咁多野
咁多年黎佢地都已經用腳投票比地鐵
再搞咁多野都唔會有用

88X真係想全日
去柴斜會好過去杏花邨
再唔係就落一落筲箕灣總站再上橋

koneotis 發表於 2019-8-24 20:09

michlui0718 發表於 2019-8-24 12:10
杏花村班客 就算直上東廊下一站舊灣仔警署
都照樣會保鐵

我敢講就算開條類似720P嘅物體比杏花邨
總站開有位坐又下一個站灣仔
都唔會有好多人理

城巴自己堆新界過海都搞唔掂
點解要曬堆車比杏花邨

qunow 發表於 2019-8-24 20:42

koneotis 發表於 2019-8-24 19:52
無需要為咗杏花邨搞咁多野
咁多年黎佢地都已經用腳投票比地鐵
再搞咁多野都唔會有用

88X問題在於做緊柴灣東往中環特快

jpoon 發表於 2019-8-25 01:33

roquelcm 發表於 2019-8-24 12:40
住耀東就唔可以插手柴小線?你仲惡過共剷黨噃

如果建議係你自己諗嘅,唔該善用F1板
如果你唔係耀東長毛嘅,人哋討論耀東長毛有乜問題?

tony223 發表於 2019-8-25 02:04

當788/789早繁爆到九彩都仲要抽車開杏花邨特班,
翠灣村班客唔止貼玻璃,上唔上到車都成問題

再加上788早繁上環到左總站後好似又要立刻開車載客返小西灣
唔知樓主建議開幾點,不過如果都係同原有班次相近的話間接另到回程班次更無定向

qunow 發表於 2019-8-25 05:04

。。

roquelcm 發表於 2019-8-25 09:00

你地係咁唔撚順嘅,起我底吖笨7,最好叫admin ban埋我AC,你地想咗好耐啦

roquelcm 發表於 2019-8-25 09:05

qunow 發表於 2019-8-25 05:04
。。

我明白嘅,港男一向短髮或光頭,唔撚抵得人地長,你地心情我好明白。但唔代表我冇權留長

roquelcm 發表於 2019-8-25 09:19

brianso198 發表於 2019-8-24 12:59
你可以提出意見,但寫耀東長毛做乜?
原來持相反意見就可以話人惡過共產黨?真有趣。 ...

呢篇野我可能會放上連登&FB,給自己記錄用,同埋俾師兄過下眼,睇下個topic mentioned “耀東長毛“究竟有冇問題,果邊多黃絲,呢邊太多藍屍,亦太多人9up,我諗我要另覓巴士討論區

brianso198 發表於 2019-8-25 09:20

roquelcm 發表於 2019-8-25 09:19
呢篇野我可能會放上連登&FB,給自己記錄用,同埋俾師兄過下眼,睇下個topic mentioned “耀東長毛“究竟 ...
哦。
呢度多藍絲,笑了。
你即管慢慢玩,唔阻你。
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: 耀東長毛建議城巴788/9加經杏花邨