DA78 發表於 2019-10-7 20:17

九巴934A往港島準備於荃富街加站

今日路過見到荃富街站上蓋多左934A一欄, 並用紙遮住

tzuyu.taiwan 發表於 2019-10-7 20:45

荃景圍車程愈嚟愈慢

天空之神 發表於 2019-10-7 22:28

應該同 934 重組做大塊餅,始終 934/934A 拎到既服務範圍都唔差

LAK2 發表於 2019-10-7 22:37

新居屋門口,明打930

KS 發表於 2019-10-7 23:09

LAK2 發表於 2019-10-7 22:37
新居屋門口,明打930
一間雙向,朝5晚1,每日開足20個鐘;另一間早下繁各兩班,只限星期一至五;

請問點打?
其實都冇乜好比較/分析!

tzuyu.taiwan 發表於 2019-10-7 23:54

天空之神 發表於 2019-10-7 22:28
應該同 934 重組做大塊餅,始終 934/934A 拎到既服務範圍都唔差
覺得九城兩家就930系/934系已經有私下嘅分地盤協定,唔會貿然過界。

不過九巴係幾識玩,934A去程先後加停大窩口站、荃富街,陰啲陰啲咁搶930嘅客;P

當然,被犧牲嘅又係長期被九巴欺凌嘅荃景圍

cobalt174 發表於 2019-10-8 00:00

非繁合併兩條算吧啦
唔見934範圍可以頂到七天全日

leo_ku 發表於 2019-10-8 00:12

dominic023 發表於 2019-10-8 00:16

tzuyu.taiwan 發表於 2019-10-7 23:54
覺得九城兩家就930系/934系已經有私下嘅分地盤協定,唔會貿然過界。

不過九巴係幾識玩,934A去程先後加停 ...
荃景圍人已經好努力同運輸署投訴,運輸署近乎每日都數班次,迫佢非繁忙同繁忙都要做返足夠班次。
近排出名脫班既線,下午已經開返多D 15分一班

tzuyu.taiwan 發表於 2019-10-8 00:25

leo_ku 發表於 2019-10-8 00:12
930 荃灣客一早比930X搶走好多, 剩低D餅碎邊夠934A食丫。

况且934A 得兩班,搶得幾多?...

停荃富街可以搶930名逸居個站嘅客,呢個站係930荃灣區內唯一一個930X cover唔到嘅站。至於話客搶得幾多,冇嘅,搶你morning peak hour嘅客囉。
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 九巴934A往港島準備於荃富街加站