ATSE40 發表於 2019-12-14 14:35

九巴 2 調整班次

因抽調用車至 202 線,由16/12起調整班次,大部分時間減至15分鐘一班:

蘇屋開
星期一至五
0530 - 1830      10 - 15
1830 - 2350      20
星期六
0530 - 1830      12 - 15
1830 - 2350      20
星期日 及假期
0530 - 2350      15 - 20

尖沙咀碼頭開
每日
0615 - 0035      15 - 20

ref.:

個網同張紙又唔同寫法:L

Kj2052 發表於 2019-12-20 12:23

回程乳豬紙

假日疑似2015轉時間

Quanta 發表於 2019-12-14 15:03

迫人改搭6號/其他收得貴啲嘅線?

neoplan720p 發表於 2019-12-14 18:07

無眼睇。

呢兩、三年先見到2號客量有所回升,而家又趕客走。
條202又唔係快得d乜……

kay 發表於 2019-12-14 18:37

去旺角折返同尖沙咀都係4.9,咁顯得短棍收貴左,不過彌敦道線由尖沙咀開,班次同客量不穩,有短棍又唔係壞事

PS8851@182 發表於 2019-12-14 19:34

ME9661 發表於 2019-12-14 23:15

PS8851@182 發表於 2019-12-14 19:34
仲開咁密做咩, 唔減到20分一班?

頭先係TST返SSP都可以坐滿上層,仲可以減班?

HV7025 發表於 2019-12-14 23:26

Quanta 發表於 2019-12-14 15:03
迫人改搭6號/其他收得貴啲嘅線?

同1A部份同路嘅線,大部分都離唔開呢個下場
呢十幾年,1 2 6 7 9 11B 11C 11D 14 16等等,都數唔到俾九巴減過幾多次班
局搭貴車都其次,最慘呢堆線沿路大把客唔搭得1A
太疏車轉搭黨鐵,又俾巴士迷指摘保鐵

PC2625 發表於 2019-12-15 00:46

除了 14 之外, 5 & 11 慘啲, 沙中線未完成及全通前已一減再減, 土瓜灣沒有其他選擇 !

fatpear 發表於 2019-12-15 00:54

neoplan720p 發表於 2019-12-14 18:07
無眼睇。

呢兩、三年先見到2號客量有所回升,而家又趕客走。

最慘係荔枝角道深水埗一段來往尖咀2號真係獨市,客量亦真係有喺度,
而且呢段路來往旺角至佐敦一段彌敦道無耐之前已經無咗另一條平線212,
而家2號又因爲收得平被陰乾到咁嘅班次,真係無眼睇

tunghang 發表於 2019-12-15 08:52

HV7025 發表於 2019-12-14 23:26
同1A部份同路嘅線,大部分都離唔開呢個下場
呢十幾年,1 2 6 7 9 11B 11C 11D 14 16等等,都數唔到俾九巴 ...

九巴覺得呢堆流水唔值用咁多車;P
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 九巴 2 調整班次