天空之神 發表於 2020-2-10 23:14

PB602 發表於 2020-2-10 20:38
唔反對,建議42每晚喺76服務時間後來回繞經石排灣,以加強石排灣區巴士服務。 ...

如果 42 咁少客,不如 38 晚間兜入華富好過啦
或者 77 延長到華富

642 發表於 2020-2-11 08:21

Sorry del

642 發表於 2020-2-11 08:24

既然今期97俾人踢出內告 不如斬左非繁忙時間擺車開70P同加密96

Mercer 發表於 2020-2-11 16:04

反正石排灣仲有鐘路, 又要搞香港仔隧道轉乘, 等75 97 590果堆交完數咪拎D 車去做下,
係值得有條香隧線, 不過應該係去灣仔金鐘多. 一係去柴灣

有成日話可以行/有AMS 既, 根本就係當左本身有既唔改得, 新加就係錯:'(

KW2523 發表於 2020-2-11 18:21

Mercer 發表於 2020-2-11 16:04
反正石排灣仲有鐘路, 又要搞香港仔隧道轉乘, 等75 97 590果堆交完數咪拎D 車去做下,
係值得有條香隧線, 不 ...
新加都要睇加D咩先得架,本身唔夠需求係唔會突然變成夠,首先淨石排灣撐唔起一條全日線要夾香港仔黃竹坑
睇睇香港仔有咩先
灣仔內街+金鐘37AB
銅鑼灣AMS 4C+38/42/72/77
灣北+中環70
西區石排灣有7
東區77,特快非繁唔夠客兩繁有77X

咁其實你都睇到冇位再開線,唔想行可以7/70P/76/95落香港仔轉車

RH7685 發表於 2020-2-11 18:24

bestwishes706 發表於 2020-2-11 18:28

642 發表於 2020-2-11 08:24
既然今期97俾人踢出內告 不如斬左非繁忙時間擺車開70P同加密96

其實96唔使加密,利東仲有99,可以學對家264M取消嗰陣咁,99轉去銅鑼灣/中環線按96 97收費就可以

96下一步可考慮將非繁劃一20
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8]
查看完整版本: 為何有人反對石排灣要有全日隧道巴士