tommy14D 發表於 2020-3-26 09:38

當將隧轉乘站開通後會否令附近路線客量下降?

行經將軍澳隧道嘅路線好多都直出好多地方,對附近居民嚟講係好大吸引力, 會唔會自己友打自己友, 令到本身嘅路線客量下降

FBI2 發表於 2020-3-26 09:39

跌就肯定會有,但停課也需要專心功課啊

290 發表於 2020-3-26 10:07

groom1002 發表於 2020-3-26 11:23

13X亦會影響

miklcct 發表於 2020-3-26 12:37

601應該無哂成個上秀茂坪嘅客,個個搭690直出。
13X亦都會無哂成個上秀茂坪嘅客,個個搭98D 296D直出,隨時去九龍灣嘅客都落埋297。

KU1143 發表於 2020-3-26 12:52

係啟用唔係開通
思想先會開通
停課都去學下中文啦

WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-26 12:55

13X亦都會無哂成個上秀茂坪嘅客,個個搭98D 296D直出,隨時 ...

690,296D啲班次。。

WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-26 13:00

13X亦都會無哂成個上秀茂坪嘅客,個個搭98D 296D直出,隨時 ...

13X最壞嘅情況都係打回原形, 取消224x, 全日要啟麗

groom1002 發表於 2020-3-26 13:08

WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-26 13:00
13X最壞嘅情況都係打回原形, 取消224x, 全日要啟麗

留名13X被213X食埋

WongKinYat_WKY 發表於 2020-3-26 13:14

groom1002 發表於 2020-3-26 13:08
留名13X被213X食埋

未必食到, 其實而家98d客量係好高㗎,開咗將軍澳隧道轉車站之後, 喺嗰度等98d又成日留後, 啲人自然就回流返去13x,加上未必個個都會想搭98d嘅, 價錢都貴兩蚊啦, 我就唔信九巴會喺將軍澳隧道加個分段收費比98d,唔會自己線打自己線㗎嘛, 仲有呀你估而家213x好少人坐? 佢載客率呀都有九成五啦,好難食㗎。
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 當將隧轉乘站開通後會否令附近路線客量下降?