miklcct 發表於 2020-6-20 10:50

HU6455 發表於 2020-6-20 02:09
如果長途線區內有雙向分段,甘點樣解決長途線區內上滿但上公路前落晒D客既問題?

例子:269D, 番學時間,天耀 ...

269D本身就唔會有客肯喺天耀坐去沙田(因為已經轉車站見),所以呢個根本就係偽命題。

要比可以用58M比,未到建生已經上爆,去到華都落哂啲學生,咁咪可以方便華都客上車囉。

RH7685 發表於 2020-6-20 11:41

M722 發表於 2020-6-20 12:49

$2客,繼續搭260X由寶田往市中心

HU6455 發表於 2020-6-20 16:07

似乎呢個已經變左政治題目, 首先題目同報導已經帶有嚴重反政府/運輸署既味道, 已經唔係中立; 第二就係大家已經唔係基於理據去討論, 而係因為為左支持自己立場而搵講理據

LRT1027 發表於 2020-6-20 17:24

運輸署唔係不嬲都唔理分段收費?

noname617 發表於 2020-6-20 17:33

似乎呢個已經變左政治題目, 首先題目同報導已經帶有嚴重反政府/運輸署既味道, 已經唔係中立; 第二就係大家 ...

下,乜個政府面對羣眾情緒,有中立咩?你中立無人阻你,但個政府本身已經無中立可言,包括現在18區民政專員

ctt026 發表於 2020-6-20 18:59

與其係長途線開區內分段阻住行車時間,倒不如真真正正開幾條區內線咪仲好?相信九巴絕對有呢啲資源及客源-爭在運輸署肯唔肯。

AVBWU291 發表於 2020-6-20 19:41

miklcct 發表於 2020-6-20 10:50
269D本身就唔會有客肯喺天耀坐去沙田(因為已經轉車站見),所以呢個根本就係偽命題。

要比可以用58M比 ...

非也。天北都有人唔轉車坐到沙田。上繁尤甚,因為欖隧未必上到車。其實天晴去沙田,經元朗都係一個半鐘,同你喺荃灣轉車差唔多。

利申天水圍住,日日往返元朗,十分清楚269D情況

3ASV356 發表於 2020-6-20 19:51

似乎呢個已經變左政治題目, 首先題目同報導已經帶有嚴重反政府/運輸署既味道, 已經唔係中立; 第二就係大家 ...

是其是,非其非 那來中立呢?

一個話好天,一個話落雨,呢d只有事實真相唔會有中立論

miklcct 發表於 2020-6-20 20:17

AVBWU291 發表於 2020-6-20 19:41
非也。天北都有人唔轉車坐到沙田。上繁尤甚,因為欖隧未必上到車。其實天晴去沙田,經元朗都係一個半鐘, ...

天北去沙田搭265M轉車快起碼半個鐘喎。
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 運吉疑阻撓西北巴士雙向分段 官商勾結新高度?