KW2523 發表於 2020-6-21 14:11

JC8385 發表於 2020-6-21 14:07
可能你無跟開
從來都係話部機係站到唔係拍返車頭喎
咁影響冇咁大

不過就算係咁,下層企人嘅時候落車都會阻住上落,亦增加埋站排隊時間

JX9097 發表於 2020-6-21 14:26

053h4 發表於 2020-6-21 01:19
一間有得加班,一間無加班,就知邊間經營不善乘客唔搭佢啦。

0生, 真心希望你可以開間巴士公司
因為我想51都開5分鐘一班呀
根本鰂魚涌堆大西北線, 兩間公司做緊唔同地區
咁都有得夾硬比較...

開得密=經營好
goodest logic

士刁拔尼.奧 發表於 2020-6-21 15:04

shakugan2005 發表於 2020-6-21 10:45
唔少人會搭276A/276B去上水轉返東鐵落去囉, 如果276A/276B分工係天水圍南北咁分而唔係東西咁分應該更多人 ...

南北分 其中一條都係爆瀉
另一條不紅不黑

shakugan2005 發表於 2020-6-21 15:08

士刁拔尼.奧 發表於 2020-6-21 15:04
南北分 其中一條都係爆瀉
另一條不紅不黑
265M+69M+269M未南北分左, 唔單止276A+276B, 九龍既265B+69X都應該南北分, 比265B跟265M走天慈路

HR1377 發表於 2020-6-21 17:56

這單事件已被推上報紙,仲上埋頭條。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0621_00822_001.html
其實這個計劃可以在北區推行先,令政府通過機會大增

JC8385 發表於 2020-6-21 18:13

HR1377 發表於 2020-6-21 17:56
這單事件已被推上報紙,仲上埋頭條。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0621_00822_001.html

考慮到元朗南村巴案例其實都係
不過今次運吉本身有嚴重利益衝突
又係不牽涉額外路面車輛之下阻住晒

係咪有政治原因定偏坦黨鐵相信不言而喻

AVBWU291 發表於 2020-6-22 09:36

shakugan2005 發表於 2020-6-21 15:08
265M+69M+269M未南北分左, 唔單止276A+276B, 九龍既265B+69X都應該南北分, 比265B跟265M走天慈路
...

M線其實係一條北,一條西南,一條東南加少部份北(天晴、天富唔少客會落天華路搭265M),一共三條線。兩條線做唔到南北分家。希望各位發言前先了解天水圍區道路網及居民需求。

Mercer 發表於 2020-6-22 11:19

應該係要用區內線做, 但係可以比大西北體驗下條線收6個幾比人當流水慢慢行既感覺都唔錯

JC8385 發表於 2020-6-22 22:25

M線其實係一條北,一條西南,一條東南加少部份北(天晴、天富唔少客會落天華路搭265M),一共三條線。兩 ...

不過又講真
天水圍去上水個pool二拆三本身未必唔得
只係有嘉湖村巴同276B新田條尾係度
都係諗吓好啦

士刁拔尼.奧 發表於 2020-6-22 23:16

M線其實係一條北,一條西南,一條東南加少部份北(天晴、天富唔少客會落天華路搭265M),一共三條線。兩 ...

夾硬做冇話唔得
但走線不討好
嘉湖最終都係村巴解決
頁: 1 2 3 4 5 [6]
查看完整版本: 運吉疑阻撓西北巴士雙向分段 官商勾結新高度?