cktse 發表於 2021-6-9 17:05

Fong_2132 發表於 2021-6-9 13:18
九巴科技樣樣都半桶水
有邊樣野準

之前吹奏嘅上層客量顯示器已經冇用啦,app之前夠話有icon show到班車有幾full,而家呢?

kitarolo 發表於 2021-6-9 17:07

cktse 發表於 2021-6-9 17:05
之前吹奏嘅上層客量顯示器已經冇用啦,app之前夠話有icon show到班車有幾full,而家呢? ...

上層坐位數目,嶼巴做得最好

客量計呢……滿都係唔會加班次啦

Waiyin12 發表於 2021-6-9 20:28

kitarolo 發表於 2021-6-9 17:07
上層坐位數目,嶼巴做得最好

客量計呢……滿都係唔會加班次啦

客量計繁時好有用,以前我係會用後車客量決定等唔等多班

city_alexander 發表於 2021-6-9 21:20

Waiyin12 發表於 2021-6-9 21:23

PV4082 發表於 2021-6-9 10:57
我都幾肯定九巴一定做得出就咁唔見一班車,新巴更加,反而城巴就少d

同埋一班車好難講係咪有心,可能真係壞 ...

之前試過唔上一次朝早等286C,係平日+已經全面復工復課
試過唔止一次,10分鐘時段skip咗一班
(嚴格嚟講唔係少咁班,遲咗8分鐘開車咁囉)
之後前後車相距20分鐘

好彩嘅就嗰班遇到個車手,追返少少時間(幾分鐘)咁

S3BL343@66 發表於 2021-6-9 21:25

city_alexander 發表於 2021-6-9 21:20
你講完廢話未,係咪要同0生一樣交出貼文權先至肯講人話?

L生除左識拾人牙慧,日日睇區議員facebook page去擦存在感之外,邊識講人話啊

樂仔〞 發表於 2021-6-9 21:29

月票要運輸署批先得,而家係因為九巴推出月票之後反而蝕錢 (因為原有客源好多都改買月票,但想搶班客唔夠多去填返條數),所以運輸署唔比善水出月票

GD1570 發表於 2021-6-10 07:29

PV4082 發表於 2021-6-9 10:54
冇月票就要交牌我諗應該龍運要快手少少交

講屎水冇月票,服務變差(但之前係過分地好)就大大聲

你第一日識0生咩...
不嬲都係有事就龜縮架啦...

試吓報站器單嘢發生喺蝕水身上,
我保證一定第一個仆出嚟刷存在感囉...

053h4 發表於 2021-6-10 08:08

PV4082 發表於 2021-6-10 09:20

053h4 發表於 2021-6-10 08:08
報站系唔係must。我無見過報站器做得差有人插城巴,但已經聽過幾次係車上962系話城巴無月票貴。

呢個就 ...
城巴報站做得好咪冇人嘈囉,唔明?

呢到成版人插九巴報站差就唔係人?你係962到聽幾個人講就係人?

喂,下次你聽到有人話962貴就叫佢買月票呀嘛,窮咪唔好一程車過囉,唔做正契弟。

想問下你買左月票未?唔答就當冇買啦唉。
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 究竟屎水點先肯交牌?