wahfu 發表於 2021-6-21 15:09

元天A E線改行屯赤仲慢咗

改咗無得返轉頭

HR1377 發表於 2021-6-21 15:18

行大欖就一定唔會塞車?

andrewyl 發表於 2021-6-21 15:38

欖隧,青馬以前三日唔埋就撞車,塞到 Hi Hi .
今朝元公呢啲咪算小兒科啦。
要改番轉頭都要比實証先得。
搵單撞車塞車就要改番轉頭,咪玩喇。
改又係你,改番轉頭又係你。
咁你玩曬啦。

應該咁講,搵條後備路線再傾點行,
就唔係話一嘢就要改番轉頭。
咁兒戲咩?
今朝九巴都有行下路作應急,係唔係以後都咁行,可以再傾。

GD1570 發表於 2021-6-21 15:54

行屯赤來往元朗及機場/東涌正常一定比行青馬加大欖快。
不過咁多人反對最主要係因為30橋,
元公屯公兆康段朝早塞車根本就係常識,
只係班區佬完全無知姐。

今朝碌FB先見到昨晚有人搭A36由機場出發,20分鐘已經到咗紅橋。
雖然A36行青馬年代唔到紅橋,但20分鐘可以去到邊呢?
我估計應該最盡都係汀九橋吧...

歸根究底咪就係個政府無啦啦唔起條西繞道出事囉..
一次過起埋,根本唔會發生今日咁嘅情況。

1320 發表於 2021-6-21 16:10

屯門繞道一日唔起, 繁時仲慢真係唔出奇:L
最慘係連 龍門居 都可以未有出口.......

jocosben 發表於 2021-6-21 16:10

點會咁易改得返行欖隧呀

b123as 發表於 2021-6-21 16:11

HR1377 發表於 2021-6-21 15:18
行大欖就一定唔會塞車?

今朝撞左車,唔係平時多車個種塞。
之前屯公撞車,龍運巴士都會行大欖隧道;
照道理,元公撞車,都應該行番大欖隧道。

香港電台交通消息:
元朗公路往屯門方向,近富泰邨有交通意外,龍尾:丹桂村。 2021-06-21 HKT 08:21

lsc04d11 發表於 2021-6-21 16:59

可能佢地想爭取行青沙 然後同E43做轉乘呢…

UR7523UV7523 發表於 2021-6-21 17:15

洗唔洗全部跟A33X兜到豐景園直去轉車站呀,講耐,A33下路+碼頭跟K52果個行法仲兜囉

GD1570 發表於 2021-6-21 17:21

b123as 發表於 2021-6-21 16:11
今朝撞左車,唔係平時多車個種塞。
之前屯公撞車,龍運巴士都會行大欖隧道;
照道理,元公撞車,都應該行 ...
今朝好似只係改行青山公路就上返屯門公路了。

但,行慣就知元公塞,藍地交匯處、青山公路(藍地段或富泰段),甚至係青麟路都無可能唔塞囉。

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 元天A E線改行屯赤仲慢咗