PF2802 發表於 2021-6-25 16:18

Waiyin12 發表於 2021-6-25 15:37
比較想知下繁個卡佬係咪喺後勤區碌車...

佢係反對改道嗰班, 當然要攞啲極端例子嚟講

同埋又咁啱#36又係同一時間開車 兼改兜友愛;P
唔通真係日日都咁多班車咁改行?

thorchan 發表於 2021-6-25 16:47

arfung 發表於 2021-6-25 14:59
呢個時間相對合理,係可接受範圍。

另問:E36A往東涌主力上客位係咪屯市和屯赤?

屯市下繁1735嗰陣日日十幾個上車。
本身條線係俾東涌出入大西北,佢個轉乘都係預東涌居民用。

ryumew 發表於 2021-6-25 17:00

jocosben 發表於 2021-6-21 16:10
點會咁易改得返行欖隧呀

要求開番E34應該得既

NA4179x賢 發表於 2021-6-25 17:18

PF2802 發表於 2021-6-25 16:18
佢係反對改道嗰班, 當然要攞啲極端例子嚟講

同埋又咁啱#36又係同一時間開車 兼改兜友愛

係囉
個個攞曬啲極端例子黎講
邊顯得行屯赤快架
明明屯門點塞車都快過大欖

NA4179x賢 發表於 2021-6-25 17:22

Waiyin12 發表於 2021-6-25 15:37
比較想知下繁個卡佬係咪喺後勤區碌車...

1732到空運中心,你認為

PF2802 發表於 2021-6-25 17:52

NA4179x賢 發表於 2021-6-25 17:18
係囉
個個攞曬啲極端例子黎講
邊顯得行屯赤快架

我冇話唔慢, 我話你刻意攞極端例子嚟講啫
唔知係我好彩定唔好彩, 搭親都冇你咁極端

我打算嚟緊一段時間記低每次行車時間
再post上嚟分析吓 你有冇興趣join?

NA4179x賢 發表於 2021-6-25 22:01

唔好攞極端例子黎講啦
「搭親都冇你咁極端」:'(

leefung 發表於 2021-6-25 22:33

我覺得係繞道未完工前,元天A,E線繁忙時間係青田路出,之後經山景,青雲,龍門居去屯赤可能仲快過塞巿中心

jx6215 發表於 2021-6-26 00:40

leefung 發表於 2021-6-25 22:33
我覺得係繞道未完工前,元天A,E線繁忙時間係青田路出,之後經山景,青雲,龍門居去屯赤可能仲快過塞巿中心 ...

有D改道係奇怪既
好似E36A咁冇理由入兆麟
明明可以跟506咁去市中心

miklcct 發表於 2021-6-26 06:33

ccchhhuuunnn 發表於 2021-6-23 19:48
西繞道確實唔係好方案
青田路又咪係會變咗今日皇珠路嘅翻版,仲要幾貼近民居
廈村入口又唔知想點,畀深圳 ...

大家都知道有屯赤之後,新墟對出嗰段屯門公路會變成樽頸。至於屯門人反對嘅青田路方向,好似係因為佢只係想起半條繞道,去元朗嘅車一樣要喺青田路入返屯門公路,個樽頸問題根本無解決過。而家個樽頸係因為只有一條幹線公路以南北走向穿過屯門,而且呢條幹線公路除咗承擔跨區車流之外,重要承擔區內嘅交通(由屯門南來往屯門北,除非係全程屯門西可以行龍門路、鳴琴路之外,否則都要行屯門公路),當然唔夠用啦。

如果條繞道北面係駁去廈村?對唔住,都唔好得去邊,只有返大陸同去天水圍嘅車會用,屯赤去元朗北區一樣會塞返落屯門公路。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13
查看完整版本: 元天A E線改行屯赤仲慢咗