edhong 發表於 2021-6-24 13:40

HR1377 發表於 2021-6-24 13:52

VA73@2A 發表於 2021-6-24 13:11
所以個人覺得20A下年RPP好大機會全日
可能仲會修改路線,沿彌敦道直行至梳士巴利道

kaiyip24 發表於 2021-6-24 13:59

PV4082 發表於 2021-6-24 13:00
冇架啦,條24 5A咁嘅L樣,啟德見到新線仲唔興奮咩

無錯,明明九巴有條24可以大有作為,係都要玩「以不變應萬變」,抵俾人偷到雞。

九巴大可老早將24延長去九龍站,擴闊地盤就乜事都無。

HR1377 發表於 2021-6-24 14:03

kaiyip24 發表於 2021-6-24 13:59
無錯,明明九巴有條24可以大有作為,係都要玩「以不變應萬變」,抵俾人偷到雞。

九巴大可老早將24延長去 ...

運輸署批准24改道先算啦

5A, 5D改經承啟道俾運輸署ban左

PV4082 發表於 2021-6-24 14:08

係有心嘅就唔係停水務署啦

qunow 發表於 2021-6-24 14:17

973 930 962 969 103P 115P E11系全部落實

leslie 發表於 2021-6-24 16:03

我地已經俾晒方案5A, 24, 20A(20B)點改, 運輸署聽唔入耳,有咩用? 唔係九巴唔申請修訂5A, 24 行車路線WOH, 九巴果邊已表示入過紙。

港島無錢搵, 就可以去打劫小巴果碗粥水, 咁小巴想出了彌敦道TD又唔俾? 啟德成條鐵去何文田轉觀塘線已COVER彌敦道, 你TD又批條同鐵線平行路線, 要取消11? 講唔通LOR

kay 發表於 2021-6-24 16:46

leslie 發表於 2021-6-24 16:03
我地已經俾晒方案5A, 24, 20A(20B)點改, 運輸署聽唔入耳,有咩用? 唔係九巴唔申請修訂5A, 24 行車路線WOH ...

咁你想點拆招?

所以難怪有人選完議員
先發現原來好多野都改唔到

你一句聽唔入耳已經說明一切

Justshamxx 發表於 2021-6-24 16:46

由此清晰可見,運輸署只係當過九巴5A線延長至啟德之後,係屯馬綫啟德站嘅接駁巴士。否則,為何運輸署會不准5A、5D線改經遠離鐵路的承啟道南段呢?本人在油尖旺區BRPP討論帖中的「五指山」又能如何以「攬炒新城」/「預先插旗」等「偉論」作解釋呢?

今年無論油尖旺區BRPP,定係屯馬綫通車巴士路線重組,都隻字不提5A線,根本就係大黑馬,極大爆冷……

HR1377 發表於 2021-6-24 17:33

Justshamxx 發表於 2021-6-24 16:46
由此清晰可見,運輸署只係當過九巴5A線延長至啟德之後,係屯馬綫啟德站嘅接駁巴士。否則,為何運輸署會不 ...

下年RPP可能會出現5A, 24建議取消;P
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 2021 - 2022 年度油尖旺區 BRPP 總結