edhong 發表於 2021-7-17 23:16

JF7222 發表於 2021-7-17 23:33

可能又好多超短途既短棍係度填數呢。今日64K直情有形點中載去錦上路站既短棍,仲要派12米,拎黎造數一流

石頭 發表於 2021-7-18 00:18

Kirino 發表於 2021-7-17 20:09
講收車一定係隔離條垃圾73X勁,夜晚出荃灣最鐘意搞到20分鐘一班,堆車到富善差唔多全部都係直接私對站 ...

可能密謀緊73D全日,唔好咁悲觀~:lol

cz9328 發表於 2021-7-18 02:24

RE508@41 發表於 2021-7-17 22:20
呢個似乎係城隧線通病,因為冇鐵同其他公司競爭九公就hea做,反正去到城隧轉車就一定要搭佢車走,佢開少幾 ...

但城隧線48x我就覺得有點奇葩。
少少off-topic, 見親48x仲開緊個位數班次,又唔係保證班班坐滿,點回本呢??

Kingston_Kwan 發表於 2021-7-18 10:14

Kj2052 發表於 2021-7-17 20:18
星期日夜晚6點幾返上水278x夠膽成日開20

荃灣西(約)/如心出發, 而目的地上水嘅話, 較岩時間坐268M轉279X/978仲實際,特別係月票客;P

Kingston_Kwan 發表於 2021-7-18 10:20

cz9328 發表於 2021-7-18 02:24
但城隧線48x我就覺得有點奇葩。
少少off-topic, 見親48x仲開緊個位數班次,又唔係保證班班坐滿,點回本呢 ...

其實48X路線唔係好長,係塞(慢)車位多拖長晒行時間, 唔塞車嘅話好快行完一轉。
加上而家唔少梨木樹客由36過檔, 更加支持到呢個班次 (雖然總體客量已經比以前少), 上學日又有大批學生捧場, 日日都係可風後得返半車入沙田。

如果無晒梨木樹&學生客, 單靠沙田/荃灣番工客, 係Support唔到5分鐘一班

AtrHenu 發表於 2021-7-18 10:24

RE508@41 發表於 2021-7-17 22:20
呢個似乎係城隧線通病,因為冇鐵同其他公司競爭九公就hea做,反正去到城隧轉車就一定要搭佢車走,佢開少幾 ...

好簡單啫叫運吉請馬叔叔,黃叔叔以新界44,20系名儀開條420由大埔八號花園/圍頭村經廣福道後去荃灣之後開條上水火車站經聯和墟去葵芳的544小巴線,九巴即刻有心會保住條73X,278X囉.:lol

Kirino 發表於 2021-7-18 11:17

石頭 發表於 2021-7-18 00:18
可能密謀緊73D全日,唔好咁悲觀~

同一時段隔離條75X仲正正常常,比73X更加密,成個城隧最衰非73X莫屬

talktogether 發表於 2021-7-18 11:42

AtrHenu 發表於 2021-7-18 10:24
好簡單啫叫運吉請馬叔叔,黃叔叔以新界44,20系名儀開條420由大埔八號花園/圍頭村經廣福道後去荃灣之後開條 ...

青衣條243M一樣係獨市,總是覺得九巴開唔足車

Kj2052 發表於 2021-7-18 13:01

talktogether 發表於 2021-7-18 11:42
青衣條243M一樣係獨市,總是覺得九巴開唔足車

243m都仲有條43b救命
印象中243m少收車
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 九巴278x收車收到喪心病狂