HS112 發表於 2021-7-18 14:27

九巴今日會唔會違反商品說明條例?

今日P車第一日開線已經有啲普通高載車入埋去做生意
明明係機場Vogelsitze櫈同不設企位
而家變咗坐薄L逼車重要有企位
算唔算違反商品說明條例?
日後會唔會加番個星級logo落個app度?

樂仔〞 發表於 2021-7-18 14:42

V6B198 係 55 座車嚟架喎
你唔係見 V6B 就以為係 59 座呀嘛 ?

京华客车 發表於 2021-7-18 14:42

如果無任何退款補償,應該已經觸犯咗商品說明條例,乘客俾三十幾蚊就係為咗坐得舒服D,唔通貪佢號碼有個P字咩?如果唔係以後九記特登將960、968收車逼客搭P960、P968點算。搭單問:點解九記明知唔夠後備豪華車,都唔會從龍運過檔幾部A線巴士去做P線後備嘅?

nchmt 發表於 2021-7-18 14:42

? 證據呢ching

skpracta 發表於 2021-7-18 15:01

睇相啦

FT7052 發表於 2021-7-18 15:03

你諗清楚九巴標榜呢2條線係乜嘢先啦

天空之神 發表於 2021-7-18 15:32

P968 車長都可以數返 82 人 上車只係窗簾一樣野無得被取代,學城新裝返就得

不過佢可以用交通因素保班次用黎擋
除非你有証明到佢係符合唔到果炸闊過西隧既要求

shakugan2005 發表於 2021-7-18 15:51

天空之神 發表於 2021-7-18 15:32
P968 車長都可以數返 82 人 上車只係窗簾一樣野無得被取代,學城新裝返就得

不過佢可以用交通因素保班次用 ...

人地村巴壞車只有臨時減班, 邊可以求其搵架車替?

Kj2052 發表於 2021-7-18 15:52

得10部豪華巴士
本身P960/968已經要10部
唔降級就奇

天空之神 發表於 2021-7-18 15:55

shakugan2005 發表於 2021-7-18 15:51
人地村巴壞車只有臨時減班, 邊可以求其搵架車替?

咁呢 2 條線唔係村巴

你睇吓 88R 比緊咩服務先啦
仲有條線係有一班金主補貼緊先做呢個價錢
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 九巴今日會唔會違反商品說明條例?