b123as 發表於 2021-7-23 09:30

根本應該好似以前冷氣巴熱狗咁,降級車收番960/968 價,收豪華巴錢長期派普通巴士,街客搭完一次貴價普通車就冇下次

OTEveryday 發表於 2021-7-23 09:32

證据在此

leungky0528 發表於 2021-7-23 09:51

andrewyl 發表於 2021-7-23 09:17
算把啦 9A . 做壞個頭而家先嚟補鑊。又等摺線好過。

你咁講反而令人覺得做壞依個計劃係有權鬥任務

RyanPun 發表於 2021-7-23 09:54

ate214 發表於 2021-7-23 09:16
就算唔mon post
都應該知道對呢方面資料接觸得多既特定族群一定track住

成間公司都蛇鼠一窩嘅,前線一句嗌車務調動就近乎無敵嘅時候,高層想做好PR就應該親自睇實豪華線用車,低排區已經係實例。

FBI2 發表於 2021-7-23 10:05

最終今早出左9部,以跳飛機形式運作.

znc1911e 發表於 2021-7-23 10:09

leungky0528 發表於 2021-7-23 09:51

本身10部車個Pool就係唔夠
後備車就借住龍運A車痴住貼紙全廣先啦
哩堆嘢有做根本就唔會依家咁咁狼狽

currypig 發表於 2021-7-23 10:19

另一個引伸問題係,既然車又買左,
條垃圾「豪華」線又開左,正常情況下又塞唔滿
兼且就算派普通車,佢都唔應該比人企
咁佢收起啲V6P 擺廠為乜?   博投訴見報推高收視?

JX9097 發表於 2021-7-23 10:23

currypig 發表於 2021-7-23 10:19
另一個引伸問題係,既然車又買左,
條垃圾「豪華」線又開左,正常情況下又塞唔滿
兼且就算派普通車,佢都唔 ...

若果真係牽涉權力鬥爭的話
公司形象?who cares?

kay 發表於 2021-7-23 10:25

玩多兩玩會唔會車務部有人玩過龍比人炒
降級特見唔係好好玩

andrewyl 發表於 2021-7-23 10:27

權鬥 ?你諗得太多喇。
做壞個計劃係根本無諗好成個配套點 Run .
有後備車不過係降級車,或者甚至乎直接用降級車。又唔向長勝借車,啲車一定無事唔會壞車。
同埋降級車唔減價仲好似理所當然咁,而家先話考慮比月票客加錢坐,但點解唔開頭諗埋。改裝車個筆都仲未計都算。咁大個 Project 都做到咁亂籠。
頭痛醫頭,腳痛醫腳,咁都真係無言 。。🤐

頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 今早V6P被指示需要出齊車